viaţa de familie

Pr. Gleb Kaleda: „Sarcina, nașterea și alăptarea: momente cheie pentru soț, nu doar pentru soție”

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Sarcina, nașterea și alăptarea sunt acele momente din viață care evidențiază clar fie dragostea grijulie a soțului față de soție, fie atitudinea lui egoistă și pătimașă față de ea. În această perioadă, de partea bărbatului se cere un comportament înțelegător, de grijă și iubire față de femeie, ca față de o făptură slabă. (1 Petru 3, 7)

Sarcina, nașterea, alăptarea, educația copiilor, grija neîntreruptă a unuia față de altul sunt treptele căii spinoase care conduc spre școala iubirii. Ele sunt evenimente principale din viața unei familii prin care se sporesc rugăciunea și pătrunderea soțului în lumea interioară a soției.

Din nefericire, mulți nici nu cred că o căsătorie poate fi considerată o școală a iubirii. Prin căsnicie ei încearcă să se afirme, să-și satisfacă dorințele sau, și mai rău, patimile proprii.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Pr. Gleb Kaleda, Biserica din casă, Editura Sophia, București, 2006, p. 18.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button