contraceptie

Cum se poate dovedi că metodele contraceptive nu sunt o bună alegere?


De Peter Baklinski
21 februarie 2013 (LifeSiteNews.com) – Dragă susținător al mișcării pro-viață: o prietenă a întrebat dacă este bine să folosească metode contraceptive. O tânără i-a răspuns că nu, pentru că utilizarea lor ar fi echivalentă cu uciderea, cu avortul. Altcineva a intervenit în conversație, spunând că oricum nu se poate vorbi încă de viață, așa că pot fi folosite. 

Întrebarea mea este: Cum se poate dovedi că metodele contraceptive nu sunt în regulă? Știu că nu sunt ok, dar aș vrea să o și dovedesc.

Să clarificăm mai întâi câteva aspecte. Contraceptivele blochează în mod artificial posibilitatea de concepere în timpul actului sexual. Sunt multe feluri prin care se poate realiza acest blocaj. Prezervativul nu lasă sperma să pătrundă în corpul femeii. Pilulele contraceptive blochează chimic fertilitatea prin oprirea ovulației. Sunt multe tipuri de contraceptive chimice – spermicide, implanturi precum steriletul – care fie distrug spermatozoizii, fie blochează ciclul natural al femeii. Există, de asemenea, și vasectomia, care este o metodă nenaturală de blocare a canalelor care transportă spermatozoizii în afară trupului bărbatului.
Anticoncepționalele sunt medicamente nesănătoase pentru corpul uman și se știe că sunt cauza a numeroase probleme precum creșterea în greutate, stopul cardiac sau cancerul. Ele pot produce chiar moartea. Este de bun simț că administrarea unui medicament care stopează o funcție naturală din corpul unei femei, și anume fertilitatea, nu poate decât să-i dea peste cap sănătatea. Vasectomia este și ea discutabilă, semnalându-se adesea prezența unei sensibilități crescute la nivelul testiculelor sau chiar a durerii. Libidoul se poate chiar diminua după această procedură.
Mai există, de asemenea, pilula de dimineață, care, atunci când este luată după un contact sexual în perioada fertilă, prin care s-a conceput o nouă viață, poate duce la moartea embrionului. Producătorii acestui tip de pilulă recunosc faptul că efectul este de “inhibare a implantării embrionului prin alterarea endometrului”. Cu alte cuvinte, pilula de dimineață poate duce la moartea și expulzarea embrionului din cauză că acesta nu se poate implanta în mucoasa uterină.
Este evident că această metodă nu contituie o alegere de urmat. Scopul medicamentului este să omoare ființa fragilă nou-creată. Iar curmarea vieții ființelor inocente este întotdeauna o crimă.
Explicația este mult mai complexă. Sexul reprezintă un act profund intim de dăruire a sufletului și a trupului unei alte persoane. Chiar și simpla îndepărtare a hainelor indică o dăruire fără rezerve a sinelui. Unirea dintre două persoane care se iubesc și-și manifestă afecțiunea este rezultatul mărturisirii celor doi: “Sunt a ta și tu ești al meu.” Ei spun: “Îți dăruiesc inima, sufletul și trupul meu spre păstrare și îți voi lua spre păstrare inima, sufletul și trupul tău.
Însă când intră în scenă metodele contraceptive, semnificația dăruirii de sine se denaturează. Acum, iubiții își dăruiesc unul altuia “aproape tot”, adică tot, mai puțin fertilitatea. Dragostea se transformă într-una condiționată. Însuși scopul unirii celor doi este denaturat, pentru că se împiedică crearea unei noi vieți.
Prin utilizarea anticoncepționalelor, actul sexual își pierde sensul profund personal de dăruire totală și scopul său natural de creare a unei noi vieți.
Prin pierderea sensului și a scopului, multe cupluri care folosesc anticoncepționalele își hrănesc egoismul, ajungând ca interesul principal să nu mai fie celălalt, ci propria plăcere. Fiecare ajunge să fie un obiect sexual utilizat pentru a produce plăcere, încetând să mai prețuiască și să cinstească persoana iubită.
Exploatarea sexuală reciprocă poate fi devastatoare pentru dragostea autentică.
Negând și blocând fertilitatea, cei doi nu se mai pot dărui complet și total unul altuia. Este adevărat că, deși utilizează metode contraceptive, partenerii îndrăgostiți se manifestă în timpul actului sexual la fel ca în mod normal, însă în realitate viața lor interioară ca persoane este mult afectată. Pentru că metodele contraceptive au un efect de degradare și tulburare a sinelui. De aceea, metodele contraceptive fac ca sexul să devină o mare minciună. Iubitul spune iubitei: “Te iubesc, dar nu și fertilitatea ta. Elimin-o!” Iubirea între soț și soție este afectată pentru că nimeni nu dorește să fie iubit condiționat.
Acum 45 de ani Vaticanul a arătat în mod profetic că un bărbat care apelează la anticoncepționale va ajunge în final “să-și piardă respectul pentru femeia sa, să nu-i mai pese de echilibrul ei fizic și psihologic și să ajungă să o considere un simplu instrument pentru producerea propriei sale plăceri, și nu un partener de viață respectat și iubit”.
Invadați de pornografie, de exacerbarea sexului fără angajamente și responsabilități, pe care mass-media le promovează zilnic, este clar că profeția s-a împlinit. (…)
Dacă sunteți catolic, utilizarea anticoncepționalelor este un păcat de moarte. (…) Biserica ne învață că “fiecare căsătorie trebuie să rămână deschisă transmiterii de noi vieți”. Dacă muriți nepocăiți cu acest păcat asupra voastră, mântuirea nu va fi posibilă. Dacă însă vă pocăiți, trebuie să vă mărturisiți preotului și să încetați să mai folosiți anticoncepționale. Învățătura Bisericii este fermă pentru că ea își dorește ca soțul și soția să aibă o viață conjugală fericită.
Fertilitatea reprezintă cea mai frumoasă și prețioasa parte a unei persoane. Trebuie păstrată și tratată cu cel mai mare respect și responsabilitate.
Dacă doriți să amânați o sarcină, există planificarea naturală a familiei, metodă prin care un cuplu se abține de la contactul sexual în perioada fertilă. Este la fel, dacă nu mai eficientă decât contracepția, sigură (fără medicamente sau substanțe chimice care să agreseze corpul) și în conformitate cu planul lui Dumnezeu în privința căsniciei.
Cu drag,
Pete Baklinski,
Prietenul mișcării pro-viață de pe LifeSiteNews.com
Jurnalistul LifeSiteNews Pete Baklinski deține o diplomă în științe umaniste și un master în teologie. Este căsătorit cu Erin și împreună au 5 copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button