homosexualitate

Cum s-a tot gândit și răzgândit Obama în privința căsătoriei dintre persoanele de același sex: “În calitate de creștin, consider căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie”

gay-marriage-450x286

de Lauren Richardson, 26 iunie 2015, truthuncensored.net

Barack Hussein Obama: “Consider căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Nu sunt de acord cu căsătoria între două persoane de același sex.” Și-a continuat discursul afirmând că, “pentru mine, în calitate de creștin, [căsătoria] este un legământ sacru.”

Obama a catalogat căsătoriile între persoanele de același sex ca fiind nepotrivite afirmând, de asemenea, că de astfel de uniuni, care sunt împotriva preceptelor sale religioase, ar trebui să se ocupe biserica, nu guvernul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: „Părintele” căsătoriei gay: „Urmează mariajul în grup”

Vă prezentăm în continuare o cronologie a poziției oscilante pe care a avut-o Obama cu privire la căsătoria dintre persoanele de același sex:

1996 – SUSȚINE DREPTUL PERSOANELOR DE ACELAȘI SEX DE A SE CĂSĂTORI: Obama – candidatul, la acea vreme, al Statului Illinois la președinția SUA – transmite unui anumit ziar un sondaj denumit “Plan de acțiune”, în care declară următoarele: “Voi sprijini legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și voi combate orice efort de interdicție a unor astfel de căsătorii.” (Citește aici documentul original)

1998 – NEHOTĂRÂT ÎN PRIVINȚA CĂSĂTORIILOR: În cadrul unui chestionar politic, în momentul în care a fost întrebat dacă “guvernul Statului Illinois ar trebui să recunoască mariajul dintre două persoane de același sex”, Obama răspunde astfel: “Nu sunt hotărât”.

2004 – MAI PUȚIN ÎNGRIJORAT CU PRIVIRE LA MARIAJUL ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAȘI SEX: Într-un interviu acordat ziarului Windy City Times, Obama a evitat subiectul căsătoriei între persoanele de același sex, declarând: “Consider că putem legaliza parteneriatul civil. […] Nu mă preocupă atât de mult denumirea în sine.”

2006–2007 – SPRIJINĂ PARTENERIATUL CIVIL: Obama a declarat în repetate rânduri că există o diferență netă între poziția sa favorabilă față de parteneriatele civile, pe de o parte, și definițiile recunoscute de el ca descriind conținutul noțiunii de căsătorie din punct de vedere religios, pe de altă parte. În cartea sa, “Îndrăzneala de a spera”, publicată în 2006, Obama afirmă că “legătură dintre un bărbat și o femeie deține un loc cu totul special” (p. 222-223) în societate. În timpul unei dezbateri transmise de postul de televiziune CNN în anul 2007, Obama a declarat că pledează pentru drepturi egale, dar că “hotărârea finală privind cadrul nominal al legăturii dintre două persoane de același sex rămâne la latitudinea solicitanților”, opinie pe care a exprimat-o și în cadrul dezbaterii efectuate pe tema logo-ului aferent comunității homosexualilor.

2008 (Februarie) – SPRIJINĂ ANULAREA DOCUMENTULUI DOMA (Defense of Marriage Act) / Legea pentru Apărarea Căsătoriei: În cadrul campaniei “Scrisoare Deschisă către Comunitatea LGBT”, Obama a transmis următoarele: “Mă pronunț în favoarea abrogării Legii pentru Apărarea Căsătoriei… Consider că regulamentul cu privire la această chestiune trebuie să fie în totalitate eliminat.”

2008 (August) – SE OPUNE CĂSĂTORIILOR ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAȘI SEX: Într-un interviu acordat lui Rick Warren la Biserica Saddleback cu privire la instituția căsătoriei, Obama a afirmat următoarele: “Consider căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Din punctul meu de vedere ca și creștin, consider că aceasta este, de asemenea, o uniune sfântă. Dumnezeu este elementul central.”

Cu toate că Obama încă sprijinea parteneriatele civile la acea dată, declarațiile sale au trasat o linie foarte clară între cuplurile alcătuite din parteneri de sex diferit și cuplurile formate din parteneri de același sex.

2009 – SPRIJINĂ PARTENERIATELE CIVILE: În Luna de Proclamare a Mândriei Gay din anul 2009, președintele a reînnoit declarațiile administrației prezidențiale cu privire la sprijinul pe care aceasta îl acordă “parteneriatelor civile și Drepturilor Federale pentru cuplurile LGBT”.

2010 (Mai) – ANULAREA DOCUMENTULUI DOMA (Defense of Marriage Act) / Legea pentru Apărarea Căsătoriei: În Luna de Proclamare a Mândriei Gay din anul 2010, Obama a continuat să-și ducă mesajul mai departe, reamintind de promisiunile pe care le-a făcut în a sa “Scrisoare Deschisă”, și sugerând că “trebuie să oferim cuplurilor gay stabile aceleași drepturi și obligatii pe care le are oricare alt cuplu căsătorit, și să abrogăm Legea pentru Apărarea Căsătoriei”. Prin această afirmație este recunoscută existența căsătoriilor deja încheiate între parteneri de același sex. La data efectuării acestei declarații, căsătoria între persoanele de același sex deja era legalizată în state precum Iowa, Massachusetts, Connecticut, Vermont și New Hampshire.

2010 (Octombrie) – RECONSIDERAREA TREPTATĂ A OPINIEI CU PRIVIRE LA NOȚIUNEA DE CĂSĂTORIE: În timpul unui interviu acordat jurnalistului Joe Sudbay pentru publicația electronică AMERICAblog, președintele a început să-și reconsidere treptat opinia cu privire la subiectul căsătoriei dintre persoanele de același sex. După ce afirmă că, “până în acest moment, nu am fost dispus să îmi ofer acordul în vederea legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex”, ulterior adaugă faptul că “este un subiect față de care am destul de multe rezerve” și că “nu este greșit să afirm că acest subiect îmi dă foarte mult de gândit.”

2011 (Februarie) – LUPTA DIN SUFLETUL PREȘEDINTELUI OBAMA CU PRIVIRE LA REDEFINIREA NOȚIUNII DE CĂSĂTORIE: În ciuda faptului că hotărârea de a nu mai susține Legea pentru Apărarea Căsătoriei (DOMA) a constituit un mare pas spre obținerea, de către cuplurile de homosexuali, a aceluiași drept de a se căsători, ca și cuplurile de heterosexuali, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a afirmat că Obama încă se mai “luptă” cu propriile sale opinii pe marginea acestui subiect.

Citește și:Un avertisment din Canada: Căsătoriile între persoane de același sex erodează drepturile fundamentale

2011 (Mai) – NICI O REFERIRE LA CUPLURILE DE HOMOSEXUALI: Spre deosebire de ultimii doi ani, în Luna de Proclamare a Mândriei Gay din anul 2011 Casa Albă a evitat în mod deliberat efectuarea oricărei referiri la recunoașterea oficială a relațiilor dintre persoanele de același sex, fie prin intermediul parteneriatelor civile, sau sub orice altă formă.

2011 (17 iunie) – OBAMA A FOST, DE FAPT, ÎMPOTRIVA CĂSĂTORIILOR ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAȘI SEX, ÎNCĂ DIN ANUL 1996?: Șeful Biroului de Relații cu Presa al Casei Albe, consilierul prezidențial Dan Pfeiffer, a comunicat formațiunii politice Netroots Nation faptul că nu președintele a fost cel care a răspuns întrebărilor chestionarului din anul 1996 referitor la egalitatea de drepturi în privința căsătoriei (adică a fost un fals, în ciuda faptului că purta semnătura lui Obama). Casa Albă a negat afirmațiile lui Dan Pfeiffer, declarând pentru publicația Metro Weekly faptul că “Dan nu a avut la dispoziție informațiile referitoare la istoricul chestionarului despre care se vorbește astăzi”.

2011 (19 iunie) – BA CĂ A SEMNAT CHESTIONARUL, BA CĂ A FOST ÎMPOTRIVA CĂSĂTORIEI ÎNTRE PERSOANELE DE ACELAȘI SEX: Conform publicației New York Times, Pfeiffer s-a “înșelat.” Obama a completat, într-adevăr, chestionarul din 1996, dar “s-a referit de fapt la parteneriatele civile.”

2011 (20 iunie) – OBAMA CONTINUĂ SĂ-ȘI RECONSIDERE OPINIILE CU PRIVIRE LA NOȚIUNEA DE CĂSĂTORIE: Carney declară publicațiilor Metro Weekly și Washington Blade* , faptul că Pfeiffer s-ar fi referit la “alt chestionar”; ulterior acestei declarații a refuzat să facă orice comentariu suplimentar cu privire la poziția adoptată de președinte față de acest subiect.

Citește și:Statele Unite: Controverse aprinse legate de hotărârea Curții Supreme de extindere a dreptului la căsătorie și asupra cuplurilor homosexuale sau de oricare alte orientări sexuale

Traducător: Diana Orzan

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button