adopţie

Cum a improvizat echipajul unui avion o mică serbare pentru un bebeluș adoptat

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un episod petrecut la bordului unui avion al unei companii aeriene americane demonstrează că în SUA adopția este prilej de celebrare. Mai mult chiar: procedura de încredințare spre adopție poate începe încă din timpul sarcinii în America. Aceasta protejează copilul, care astfel poate fi rapid introdus într-un mediu familial unde să se pună la adăpostul brațelor părintești.

La finele anului trecut, Dustin și Caren Moore au devenit astfel de brațe ocrotitoare pentru o fetiță. Aceasta avea numai opt zile de viață când cei doi au adoptat-o. Când se întorceau cu ea din Colorado, unde se născuse, pentru a o duce acasă, în California, au zburat cu avionul.

Personalul de bord a reacționat atât de frumos, încât Dustin, proaspătul tată, a simțit nevoia să scrie despre aceasta pe Twitter. Părinții le-au povestit însoțitoarelor de bord de ce zburau cu un pasager atât de fraged: era fiica lor adoptivă și o duceau acasă.

Aflând despre ce este vorba, o însoțitoare de bord a anunțat la stația de amplificare: „Avem un oaspete special: o fetiță care tocmai a fost adoptată de părinții ei, Caren și Dustin, și care merge acasă”. Pasagerii au aplaudat cu ovații. Apoi însoțitoarele de zbor le-au distribuit pasagerilor pixuri și șervețele pe care aceștia au putut scrie urări, sfaturi și mesaje de încurajare pentru proaspeții părinți. S-au strâns 60 de mesaje precum: „Să vă bucurați de fiecare clipă!” sau „Să aveți și câte o seară romantică din când în când!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Inițiativa a fost mai mult decât binevenită, fiindcă Dustin și Caren erau într-o furtună de sentimente și emoții. În timp ce urcau la bord, se întrebau în sinea lor diverse lucruri, precum: „Voi fi un părinte bun?” „Va fi, oare, fetița stigmatizată pentru că a fost adoptată?” „Va plânge în avion?”

Dar reacția de sprijin a celor din jur le-a spulberat orice temere și le-a dăruit clipe și amintiri de neșters, demonstrându-le că fetița lor este întâmpinată cu iubire de cei din jur.

Dustin a declarat că a scris această poveste pentru a le da un exemplu bun și altora. Câteodată, cei din jur ne pot oferi un sprijin nebănuit doar exprimându-și aprobarea. Mult prea des, pe rețelele de socializare se răspândesc vești și exemple rele. Dar și binele se poate viraliza. Dustin și-a împărtășit povestea cu speranța că mai mulți oameni vor începe să facă publice diverse fapte bune: „Sper să vă faceți timp să distribuiți binele care merită știut. (…) Iar dacă nu găsiți pe nimeni care face binele, faceți-l voi”, și-a încheiat tăticul șirul de mesaje pe Twitter.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button