familiesarcinăsfaturi pentru părinţisfaturi pentru tineri

Coruri pentru femeile însărcinate și tinerii părinți – metodă eficientă de a avea mame sănătoase

În Bristol, Marea Britanie, există un cor pentru femeile însărcinate și unul pentru tinerii părinți. Fondatoarea corurilor este Rosie Sleightholme, specializată în muzica clasică. Inițial aceasta a fondat corul pentru femeile însărcinate în timpul primei sarcini. Rosie se simțea epuizată și destul de izolată deoarece nu mai cunoștea alte femei însărcinate. Primul cor s-a numit Womb Sisters și le-a oferit participantelor camaraderie și terapie prin muzică.

După ce a născut-o pe fetița ei, Rosie a continuat și a fondat un cor pentru femeile care născuseră, Folks and Bairns, la care sunt invitați să participe și noii tați sau bunicii, iar tinerele mame sunt încurajate să își aducă și micuții. În clipul din imagine se observă cum cei mici se joacă în timp ce mamele lor cântă.

https://www.facebook.com/folksandbairns/videos/497183501085782/

„Pentru mine totul este despre comunitate. Există un adevărat sentiment magic atunci când oamenii cântă în armonie”, explică Rosie care spune că în timpul cântatului organismul eliberează endorfine și crează oxytocină, ceea ce .le ajută pe femei să se simtă bine și astfel să combată eventuale efecte ale depresiei postpartum.

Un studiu publicat în ianuarie 2018 de către „Jurnalul Britanic de Psihiatrie” arată că participarea la un grup de cântat a diminuat semnificativ simptomele depresiei postpartum la femei și s-a dovedit chiar mai eficientă decât metodele tradiționale de combatere a acesteia. Totodată expunerea la muzică s-a dovedit benefică și pentru copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Corul se concentrează pe susținerea tinerelor mame și întâmpinarea cu căldură a copiilor lor ceea ce reprezintă cheia pentru crearea unei culturi a vieții. În loc să le spună cum nașterea copilului le va termina cariera sau schimba planurile de viață, o societate cu adevărat pro-viață salută femeile și copiii știind că mamele sănătoase și susținute sunt cheia unei societăți sănătoase. 

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button