religievalorile familiei

Coreea de Nord. O mamă riscă închisoarea: Și-a salvat dintr-un incendiu copiii, nu și portretele conducătorilor țării

de Redacția, Stiripentruviata.ro

O mamă din Coreea de Nord riscă ani grei de închisoare și muncă silnică după ce și-a salvat din incendiul care i-a cuprins casa doar copiii, nu și portretele cu liderii țării, informează Daily NK.

Adulții erau afară în momentul izbucnirii incendiului și s-au grăbit să-și salveze copiii când au văzut fumul. În haosul creat, femeia a uitat să salveze și portretele conducătorilor, care au fost distruse de flăcări. Portretele deținute de cealaltă familie au fost salvate de un fost deținut de drept comun, care acum a devenit erou național.

În Coreea de Nord, este obligatoriu ca în fiecare casă să fie expuse portretele liderilor decedați – Kim Il-sung și Kim Jong-il – iar acest lucru este verificat periodic de inspectori. Potrivit legilor în vigoare în această țară, toate reprezentările familiei Kim trebuie să fie tratate cu același respect ca persoana în sine, ceea ce înseamnă că neglijarea portretelor este o infracțiune gravă, explică Digi24.ro.

La data de 7 ianuarie 2020, femeia era anchetată de Ministerul Securității Statului din Coreea de Nord, neputând să cumpere antibiotice pentru copiii ei internați în spital. Vecinii ar fi vrut să cumpere ei medicamente pentru copii, dar au renunțat, îngroziți că, dacă e condamnată, vor avea și ei mari probleme.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nord-coreenii care salvează din incendii sau în urma inundațiilor portretele liderilor sunt considerați eroi, mai ales dacă mor făcând aceasta. Jun Yoo-sung, care a reușit să fugă din țară în 2005, a amintit, într-un interviu acordat presei din Coreea de Sud, de cazul unei fetițe de 14 ani – Han Hyon-Gyong – care a murit înecată încercând să salveze portretele Kim din casa familiei luată de viitură. Fetița a fost decorată post-mortem, iar școala la care a învățat a primit numele ei, notează Podul.ro.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Ai, mă, nici așa, nu pot sa cred ca va face pușcărie pen ca n-a salvat niște poze. Și, dacă e s-o facă, cine ii va creste copiii, grasu’ ăla din poza nesalvata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button