familie

Conferință la Parlamentul European: 5 ani de la referendumul pentru căsătorie din Croația

La 10 octombrie 2018, începând cu ora 18:00, la Parlamentul European din Bruxelles are loc conferința „5 ani de referendumul pentru căsătorie din Croația. Cum sunt influențate politicile publice de inițiativele civice?”

Asociația „În numele familiei” din Croația evocă astfel inițiativa cetățenească de organizare a unui referendum care a avut loc în Croația pe data de 1 decembrie 2013. Atunci 66% din croați (aproape un milion de persoane) au votat pentru introducerea în Constituția țării a definiției căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Conferința își propune să atragă atenția cu privire la importanța inițiativelor civice în ceea ce privește formularea politicilor publice.

Conferința are loc în sala JAN 6Q1 a Parlamentului European, cu următorul program:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • Marijana Petir, europarlamentar: Deschidere
  • György Hölvényi, europarlamentar: „Contribuția cetățenilor la formularea politicilor publice din perspectiva decidentului”
  • Željka Markić, președinta Asociației „În numele familiei”: „Inițiative civice în Croația la 5 ani de la referendumul pentru căsătorie”
  • Ludovine de La Rochère, președinta La Manif Pour Tous: „Inițiativa civică La Manif Pour Tous din Franța”
  • Adina Portaru, jurist, ADF International: „Inițiativa civică pentru organizarea unui referendum pentru căsătorie în România”
  • Discuții


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button