educaţie sexuală

Conferința Episcopilor Catolici din România: „Obligativitatea orelor de educație sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinților, garantate de Constituția României”

de Redactia Stiripentruviata.ro

Într-o scrisoare deschisă publicată marți, episcopii catolici din România „atrag atenţia că obligativitatea orelor de educație sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinților, garantate de Constituția României”.

Scrisoarea, semnată de ÎPS Aurel Percă (foto), Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti şi preşedinte al Comisiei de Învăţământ a Conferinţei Episcopilor catolici din România, mai afirmă:

„Părinții sunt primii responsabili de educația copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor și respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, școala le poate pune la dispoziție astfel de cursuri.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Patriarhia Română: Încadrarea obligatorie a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței lor. Părinții trebuie consultați


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button