Uncategorized

Concurs: Gândurile dumneavoastră despre tema săptămânii

Dragii prieteni,

Pentru că gândurile dumneavoastră contează și pentru că acum le putem și răsplăti cu ceva concret, vom lansa un concurs săptămânal cu premii.

În fiecare săptămână, vă vom propune o temă de gândire, iar dumneavoastră ne puteți trimite câteva rânduri sau chiar pagini pornind de la tema propusă. Cele care vor fi votate în redacție ca cele mai interesante gânduri vor fi și publicate pe stiripentruviata.ro și răsplătite cu un mic premiu: un exemplar din cartea „Avortul, ultima exploatare a femeilor” de Brian E. Fisher, publicată de curând la Editura ProValori Media.

Tema săptămânii 1 de concurs

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Se prăbușesc prea multe avioane și elicoptere în ultimul timp. Orice viață omenească ce se curmă este o tragedie uriașă, un întreg univers pierdut. Și merită să păstrăm o clipă de reculegere.

Dar sunt și vieți pentru care nimeni nu păstrează acel moment de reculegere, pe care nimeni nu le ia în seamă, de parcă nici nu ar fi fost.

De exemplu, presa românească a relatat că în Lacul Siutghiol și-au pierdut viața patru oameni: Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Gabriela Camelia Harton. Este cumplit și este adevărat că patru persoane adulte nu au supraviețuit cumplitului accident. Dar acolo a mai fost cineva. Și când spunem asta, ne referim la un om cât se poate de real și de întreg, chiar dacă mărimea și stadiul de dezvoltare nu permiteau încă să fie foarte vizibil: copilul nenăscut al uneia dintre victime, Gabriela Camelia Harton, care, la momentul accidentului, schimba mesaje cu Cristian Ciortan, tatăl copilului, tocmai pe acest subiect.

Ce ne face, oare, să fim atât de orbi în fața unei evidențe? Este firesc așa?

Trimiteți-ne gândurile voastre cu privire la tema săptămânii 1 de concurs la adresa:

redactia@stiripentruviata.ro

Vă așteptăm să ne împărtășiți gândurile voastre!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button