transexualitate

Marea Britanie respinge cererea unei femei care se pretinde bărbat de a fi recunoscută legal drept tatăl și nu mama copilului ei

Există destul de puține știri despre instituții care îndrăznesc să aplice spiritul legii și să țină cont de realitate când este vorba de o nouă cerință din zona LGBT. O astfel de știre, care devine rară, este că Înalta Curte de Justiție din Londra a respins miercuri cererea unei femei care se pretinde bărbat ca în acte, să apară drept tatăl și nu mama copilului pe care l-a născut.

Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că statutul parental al femeilor care fac tranziţia pentru a deveni bărbaţi derivă încă „din rolul lor biologic de a da naştere” .

McFarlane a subliniat că există „o diferenţă materială între genul unei persoane şi statul său parental”. O „mamă” este cineva care „suferă fizic şi biologic în procesul de a purta o sarcină şi de a da naştere”.

McConnell, activistă transgen, a născut în urmă cu 2 ani în urma unei inseminări cu spermă de la un donator.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Recent, BBC a difuzat un documentar intitulat „Căluțul de mare: Tatăl care a născut”, unde este prezentată povestea lui Freddy McConnell. În documentar povestea lui McConnell este prezentată în așa fel, încât faptul de a nu i se recunoaște paternitatea asupra copilului pe care l-a născut este privit ca o mare nedreptate comisă de autorități.

Cu o înfățișare bărbătească, tunsoare scurtă, mustață și cioc, McConnell acordă interviu după interviu, vorbind despre marea „nedreptate” care i se face și cere modificarea „legilor care nu mai țin pasul cu societatea actuală în care există mai multe tipuri de familii și mai multe feluri în care familiile pot fi create.”

McConnell are posibilitatea de a contesta hotărârea luată miercuri de judecătorul Andrew McFarlane.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button