transexualitate

Mai multe țări au protestat contra participării unui travestit la Concursul Eurovision

media_l_6417566

de Céline Bayet

Reprezentantul Austriei este contestat în propria țară, iar o petiție din Bielorusia și Ucraina cere scoaterea sa din concurs sau anularea transmisiei.

Participarea Conchitei Wurst – pe numele său real Tom Neuwirth – la viitoarea ediție a  Concursului Eurovision face să curgă râuri de cerneală. Cântărețul travestit care reprezintă Austria afișează un look feminin, la care asortează o barbă de toată frumusețea, ceea ce nu e pe placul unor țări ca Rusia, Ucraina și Bielorusia, care cer scoaterea sa din concurs.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

b1

Cotidianul online belgian Standaard anunță că peste 15.000 de persoane din Bielorusia și Ucraina au semnat o petiție împotriva participării Conchitei Wurst la Eurovision. Sau, în cazul în care cântărețul travestit va participa totuși la emisiune, aceștia cer să nu se transmită la televizor concursul. „Concursul Eurovision, la care se uită copiii noștri, a devenit megafon pentru sodomie“, se spune în petiție. Rusia, unde există o lege împotriva propagandei homosexuale, dorește să boicoteze concursul.

Conchita Wurst face și obiectul a numeroase critici în propria țară. O pagină de Facebook împotriva candidatei austriece a strâns aproape 40.000 de Like-uri. În ceea ce-l privește, cântărețul se apără, afirmând că singura sa dorință este să lupte contra intoleranței și discriminării. „Felul în care arăți nu determină cine ești“, a mărturisit el.

Anul trecut, spectacolul, care s-a ținut la Malmö, în Suedia, a conținut numeroase referințe la homosexualitate. Un sărut lesbian (vezi video mai sus) a suscitat polemici în mod deosebit. Anul acesta, Concursul Eurovision se va ține în capitala daneză, Copenhaga.

Sursă: 7sur7

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button