familie

VIDEO: Coaliția pentru familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției

coalitia parlam

Coaliția pentru familie, o alianță de organizați civice care apără familia naturală, a inundat luni, 23 mai 2016, la ora 14.oo, Parlamentul Romaniei, cu listele care conțin cele 3 milioane de semnaturi ale românilor care cer clarificarea Constitutiei si armonizarea ei cu Codul Civil prin definirea casatoriei ca ceea ce a fost mereu: instituție a familiei naturale.

Demersul a fost în mod simbolic însoțit de „cea mai lungă scrisoare din lume”, un banner cuprinzând semnăturile românilor aduse la Parlament:

scrisoare lunga

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Coaliția pentru familie a strâns semnături din toată țara pentru declanșarea unui referendum în care cetățenii să se pronunțe în privința definirii mai clare a termenului de „soți” din articolul 48 al Constituției României, paragraful care la rândul său definește căsătoria. Coalția își dorește că teremenul de „soți” să fie înlocuit de „bărbat și femeie”, explicitând astfel și consfințind realitatea familiei naturale ca singura recunoscută în Constituția României.

Aceasta ar armoniza legea fundamentală cu Codul Civil, unde căsătoria este deja definită ca uniunea liber consimțită dintr un bărbat și o femeie.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button