familie

Ministrul Bogdan Aurescu i-a cerut Ambasadorului Finlandei menținerea legăturii cu mama și respectarea intereselor Mariei și ale lui Mihai Smicală

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o marți, 10 decembrie 2019, în audiență pe Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda la București, informează un comunicat oficial al ministerului.

În comunicat se menționează:

„Un punct distinct pe agenda discuțiilor l-a constituit cazul minorilor Jalaskoski, care dețin și cetățenia română, pe lângă cea finlandeză. Ministrul Bogdan Aurescu a menționat că partea română consideră că este necesară, din partea autorităților finlandeze competente, deschiderea spre un dialog constructiv cu privire la acest dosar și a subliniat că orice soluții în acest caz ar trebui să aibă în vedere, pe lângă legislația relevantă, specificul și diversitatea culturale, care presupun și menținerea legăturii cu mama, și în special principiul interesului superior al copilului”.

Camelia Smicală a anunțat pe Facebook:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Mulțumim domnului ministru de externe Bogdan Aurescu, însă partea finlandeză trebuie să înțeleagă că interesul superior al copilului este reprezentat în această situație de ascultarea, conform legii (atât a celei finlandeze, cât și a celei române, precum și a Convenției Drepturilor Copilului) a celor doi copii și a se ține seama de dorințele lor.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button