familie

ITALIA. Două fetițe singure acasă, în carantină: coronavirusul le-a ucis bunica și le-a trimis mama în spital

de Redacția Stiripentruviata.ro

Două surori din orășelul Montevarchi, în centru Italiei, au stat patru zile singure acasă după ce mama lor s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a fost internată în alt oraș, iar bunica le-a murit de aceeași boală, informează Ziaristii.com, care citează cotidianul italian La Stampa.

În ajutorul celor două fetițe a sărit întregul oraș. Primarul, o femeie, a devenit tutorele lor. Surorilor, care sunt încă în școala primară, li s-a pus la dispoziție un număr de telefon la care să sune oricând.

În fața casei a fost instalată o rulotă cu câte un voluntar care se schimba zilnic, gata să intervină la nevoie. Voluntarii vorbeau cu fetițele pe fereastră și le aduceau alimente la cerere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Între timp, fetele au ținut legătura constant cu mama lor prin apel video, iar aceasta a acceptat ca micuțele să-și petreacă restul perioadei de carantină în casa unei rude apropiate.

Cele două surori sunt bine și nu prezintă simptomele bolii. Rezultatele analizelor care li s-au făcut pentru depistarea coronavirusului urmează să fie gata mai târziu.

După ce fetele au ajuns la ruda lor, primarul a scris pe o rețea de socializare: „Mulțumesc întregii comunități pentru dragostea și solidaritatea pe care le-au arătat celor două fetițe. Ceea ce putem face acum este să le respectăm intimitatea și să ne rugăm pentru ele și pentru mama lor”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button