familie

„Școala de la sat nu trebuie să moară”. Şcoală Smart în Ciugud

Peste 120 de şcolari din clasele I-VIII urmează cursurile în Ciugud la Şcoala Smart, prima de acest gen din mediul rural românesc.

Printre noutăţile aduse de această şcoală se află iluminarea sălilor de clasă pe baza unor sisteme de senzori, table interactive şi tablete.

Climatizarea se reglează în funcție de setări prestabilite sau cu ajutorul unor senzori.

Şcoala va deţine o platformă online, unde va fi înregistrat catalogul electronic. Tot pe platformă pot fi încărcate, respectiv, descărcate materiale educaţionale, iar profesorii vor avea posibilitatea de a discuta cu părinţii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Primarul din Ciugud a declarat pentru alba24.ro că „cea mai importantă investiție care trebuie făcută într-o comunitate este în copii, deoarece ei reprezintă viitorul”.

„Sper ca dascălii și elevii să se bucure de noua școală și mi-aș dori ca aceasta să fie normalitatea pentru orice sat din România. Credem că școala de la sat trebuie susținută și nu trebuie lăsată să moară, deoarece toți copiii din mediul rural au dreptul la educație”, a susţinut primarul din Ciugud.

Proiectul Şcoala Smart a constat atât în refacerea acoperișului, zidăriei, înlocuirea ușilor și a tâmplăriei, montarea unei podele de tarchet în clase și pe holuri, cât şi în implementarea unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare.

În Patriarhia Română satul românesc este promovat în mod special în 2019, prin diferite activităţi şi evenimente, întrucât a fost declarat Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Sursă: basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button