familie

VIDEO. Solidaritate cu doctorița Camelia Smicală. Marș al tăcerii la Piatra Neamț

DSC_0002-600x385

ActiveNews, 6 mai 2017

Zeci de oameni din Piatra Neamț au ieșit sâmbătă, 6 mai 2017, în stradă, sensibilizați de drama româncei Camelia Smicală, căreia statul finlandez i-a luat cei doi copii. Au pornit într-un marș al tăcerii, în semn de solidaritate cu doctorița româncă din Finlanda, care luptă cu statul finlalndez să-și ia copiii înapoi. Pentru că a avut curaj să înfrunte autoritățile, românca a fost recent condamnată la închisoare cu suspendare sub acuzația că a agresat autoritățile finlandeze, informează TVR.
La protest a fost prezent și protopopul de Piatra Neamț, Valentin Tofan, alături de starețul Mănăstirii Petru Vodă, părintele Hariton Negrea.
Imaginile filmate în momentul în care statul finlandez i-a preluat pe cei doi minori sunt șocante. Acum, Camelia Smicală este cea acuzată că i-a agresat pe agenții autorității din Finlanda, că și-a defăimat fostul soț și că ar fi atentat la viața acestuia prin mediatizarea conflictului. Și a fost condamnată, pe 28 aprilie, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu suspendare, dar a făcut recurs. Mai mult, femeia spune că este amenințată, mașina sa fiind stropită cu benzină.
Doctorița din Neamț spune însă că viața ei și a copiilor  a fost în pericol cât timp a fost căsătorită cu cetățeanul finlandez.
Copiii Cameliei sunt internați în două centre de plasament, aflate la o distanță de 20 de kilometri unul de celalat. Iar mama îi poate vedea o dată la 3 săptămâni, timp de o oră și jumătate.

Și mama Cameliei Smicală, Lucia Smicală (foto sus), a decis să susțină în stradă, printr-un protest al disperării, cauza fiicei ei. Bunica celor doi copii luați de statul finlandez de lângă mama lor protestează, singură, de câteva zile, în centrul orașului Piatra Neamț, în speranța că statul român o va ajuta să își recupereze nepoții. Și că oamenii nu vor rămâne insensibili în fața acestei drame.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

SEMNEAZĂ PETIȚIA! Clic aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button