familie

Cum a ajuns și reprezentantul Bisericii Catolice să participe la lansarea strategiei de educație parentală

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Precizări ale Pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), cu privire la proiectul „Promovarea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală”, promovat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), și la declarațiile FONPC, dintr-o Scrisoare deschisă apărută și în presă, referitoare la o așa-zisă „susținere” a acestui proiect de către Biserica Catolică – în particular de ARCB.

Nu strategiei de (re)educare parentală gender!

Eu însumi am participat, din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București la întâlnirea de pe data de 22 februarie 2018 la conferința de final a proiectului „Promovarea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală”. Am acceptat cu circumspecție să particip, neștiind exact despre ce este vorba. Dovadă este postarea pe care am făcut-o pe facebook chiar la începutul conferinței.

O doză de încredere mi-a conferit-o și participarea reprezentantului Bisericii Ortodoxe Române la această conferință care a fost prezentată și s-a desfășurat în formă curată, deschisă, fără dedesubturi evidente. Pliantele care ne-au fost oferite le-am parcurs în grabă, dar cu atenție și interes, pentru a vedea dacă ceea ce se prezenta ar fi fost cumva în contradicție cu morala și doctrina Bisericii Catolice. Nu am remarcat nimic care să mă preocupe nici din pliante și nici din toate discuțiile la care am luat parte în acea dimineață de 22 februarie 2018. Ba mai mult, am avut și o intervenție de câteva minute, alături de alți invitați de seamă. Înregistrarea cred că o au organizatorii sau TVR. De acolo se poate vedea că tema întâlnirii nu făcea deloc vreo referire la ideologia de gen.

Doresc să fac aceste precizări pentru a arăta că ceea ce s-a discutat și tot ceea ce s-a prezentat cu acea ocazie nu aveau nimic de-a face cu draft-ul documentului prezentat pe site-ul MEN (mai apoi retras) și care a stârnit, pe bună dreptate, indignarea tuturor cultelor creștine din România (v. aici).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acea propunere de document este din start în contradicție vădită cu antropologia creștină, cu viziunea și învățătura creștină despre om. Iată o frază din introducerea generală care încadrează și viciază din punctul de vedere al moralei creștine întreaga propunere de document: „Strategia națională de educație parentală are ca fundament abordarea teoretică conform căreia familia nu este inteligibilă ca realitate obiectivă, ea este mai degrabă un produs socio-cultural, «o constelație de idei, imagini și terminologii» creată și recreată permanent de practicile socio-culturale.”
Draft-ul documentului propus spre discuție încercă să impună pe față ideologia de gen, altfel spus „gender”, o „dogmă” a „religiei” marxismului cultural și a corectitudinii politice. Gender este în flagrantă contradicție cu morala și învățătura creștină. Deci Biserica Catolică nu se poate asocia în nici un caz cu acest proiect „educativ” care are la bază colonizarea ideologică de tip gender a naturii umane.

Ca să fiu și mai clar, fac apel la o frază foarte recentă a Papei Francisc, care este elocventă:
„O spun cu durere: astăzi se vorbește despre familii diversificate, despre diferite tipuri de familie. Da, este adevărat că termenul «familie» este unul analog, se spune şi «familia» stelelor, «familia» arborilor, «familia» animalelor. Dar familia umană, ca imagine a lui Dumnezeu, formată din bărbat şi femeie, este una singură. E una singură. Se poate întâmpla ca un bărbat și o femeie să nu fie credincioși, dar dacă se iubesc şi se unesc în căsătorie, sunt după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, chiar dacă nu cred. Pentru aceasta căsătoria este un mare sacrament”. (Papa Francisc, 16 iunie 2018)

Pr. Francisc Doboș
Purtător de cuvânt
al Arhidiecezei Romano-Catolice de București
Sursa: Angelus Communications

Cum a girat un reprezentant al Bisericii, fără să vrea, controversata strategie de educație parentală promovată de FONPC


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button