familie

Cum a girat un reprezentant al Bisericii, fără să vrea, controversata strategie de educație parentală promovată de FONPC

În februarie 2018, un delegat al Bisericii Ortodoxe Române a participat la un eveniment de promovare al controversatei Strategii de educație parentală creată de FONPC și retrasă de curând de pe site-ul Ministerul Educației Naționale.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat, citat de Evenimentul Zilei: „L-am întrebat pe colegul meu de la învățământ care a fost delegat atunci să participe la eveniment și mi-a spus că nu s-a discutat practic nimic din conținutul acestei strategii. Sunt convins că atunci, din rațiuni pe care le pot înțelege, cei care au compus această strategie nu au fost foarte deschiși. Nu e vorba de o contradicție la nivelul instituției, nu se poate spune că Patriarhia a votat atunci ceva și acum se contrazice, ci pur și simplu acum am aflat despre ce este vorba cu adevărat”.

Citește și Primul draft al scrisorii către Premier din partea FONPC, ONG-ul care a creat strategia ideologizată de educație parentală a ajuns în presă

Cum pregătesc o serie de ONG-uri încă din 2005 reeducarea „progresistă” a părinților din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button