familieMarxism cultural

Daniel Funeriu desființează propunerile de guvernare ale lui Cioloș și Barna: Nu spun „nimic de obiectivul numărul unu: creşterea natalității”

Tehnocratul Daniel P. Funeriu, fost ministru al educației, a scris de curând pe Facebook că, la ora actuală, prioritatea numărul unu a oricărei guvernări trebuie să fie creșterea natalității.

El a făcut această afirmație după ce Alianța USR-PLUS 2020 a făcut publică o scrisoare deschisă cu propuneri politice pentru o viitoare guvernare. Acuzându-i de superficialitate și neînțelegerea nevoilor României, Daniel Funeriu menționează prioritatea pe care el o consideră absolută: „…obiectivul numărul unu: creşterea natalității”.

În ceea ce privește domeniul drag lui, învățământul, Funeriu le transmite că educația nu este un simplu serviciu, așa cum scriu aceștia în scrisoarea lor:

„Menționați educația ca „serviciu”. Dragii mei, poşta e serviciu: mergi la ghişeu şi te serveşte o doamnă. Educația umblă la valorile nației. E o filosofie, un concept, o valoare. Nu un serviciu, o şaormerie, în care alegi sosul sau… cu de toate.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Daniel P. Funeriu le reproșează liderilor USR-PLUS că păcălesc electoratul cu o abordare prea vagă, lipsită de aplicabilitate:

„În calitatea voastră de depozitari ai speranței a milioane de români şi viitori guvernanți cu pondere semnificativă, vă rog frumos să nu ne mai luați de proşti şi să măsurați la adevărata valoare răspunderea cu care sunteți de-acum învestiți. (…)

Apelul vostru la unitate este ipocrit, denotă neînțelegere profundă a ceea ce înseamnă guvernarea României, are o abordare conțopistă, tratează probleme periferice şi nicidecum esența. Pe scurt un populism demn de conțopişti cu coatele costumului roase. 

…aproape tot ce propuneți sunt, pe scurt, texte pe hârtie! Chestii vagi, nebugetate, să fie bine ca să nu fie rău!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button