avort

Carolina de Nord instituie o perioadă de așteptare de 72 de ore înainte de avort

Carolina

Sursă: LifeSiteNews.com

Statul american Carolina de Nord a devenit cel de-al 4-lea stat care instituie o perioadă de așteptare de 72 de ore înainte ca o femeie să poată face un avort.

Actul Protecției Femeilor și Copiilor din 2015 intenționează să dea femeilor care se gândesc la avort mai mult timp de gândire pentru a cântări consecințele înainte de a lua o decizie care le poate schimba viața.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Cele mai proaste decizii pe care le luăm sunt cele sub presiune sau din impuls”, a spus reprezentantul statal Jacqueline Schaffer.

Tami Fitzgerald, director executiv al Coaliției Valorilor Carolinei de Nord, a susținut cu fermitate inițiativa, numind-o o „victorie majoră” în “a proteja femeile și a salva viețile copiilor nenăscuți din Carolina de Nord”.

În schimb, Alison Kiser, purtător de cuvânt al Planned Parenthood pentru Atlanticul de Sud, a numit semnătura guvernatorului “o trădare fundamentală a încrederii alegătorilor”, referindu-se la promisiunea de campanie a acestuia de a nu adăuga restricții accesului la avort.

Un studiu recent arată că statul Carolina de Nord are una din cele mai abrupte scăderi în ce privește avorturile în Statele Unite. Rata de avort a scăzut cu 26%, cea mai mare scădere după Hawai.

De asemenea, Missouri, Dakota de Sud și Utah solicită ca o femeie să aștepte 72 de ore înainte de a trece printr-un avort. O decizie asemănătoare va intra în vigoare și în Oklahoma, în Noiembrie.

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button