miracolul vieţii

Argentina recunoaște că viața începe în momentul concepției!

foetus-1-mois-MPI1

de Pierre-Alain Depauw, 22 noiembrie 2013

Noul cod civil și comercial al Argentinei a recunoscut că viața omului începe odată cu concepția.

Proiectul de reformă și unificare a Codului Civil și Comercial a luat pe 21 noiembrie o întorsătură neașteptată. Susținătorii acestuia au acceptat una din cererile bisericii catolice și a unei asociații pro-viață: recunoașterea faptului că viața începe încă de la concepție. La aceasta se adaugă și interzicerea „închirierii uterului”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceste concesii, introduse de către președintele Camerei Deputaților, Julian Dominguez, au provocat o oarecare supărare în rândurile progresiștilor din Guvern. Legislatorii Uniunii Civice Radicale (UCR – partid politic argentinian) nu au ascuns dezacordul lor față de propunerea făcută.

Dezbaterile parlamentare au dat naștere la o serie de răsturnări de situație, însă, într-un final, articolul 19 a fost redus la fraza: „existența ființei umane începe cu concepția”.

Sursă: Medias Press

Traducere: Ecaterina Gore

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button