miracolul vieţii

Medicii pensionari, singurii care au rămas alături de Maternitatea din Slobozia au salvat de curând un bebe prematur cu puține șanse de supraviețuire

646x404

Un bebeluș născut prematur, cu trei luni mai devreme, a fost salvat de doi medici de la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Deși există cinci posturi de specialiști libere, secția funcționează cu doi doctori pensionari.

Copilul avea la naștere 680 de grame și medicii s-au străduit să îl țină în viață timp de două luni, după ce maternitățile bucureștene îi refuzaseră transferul la una din ele. Dr. Gabriela Dumitru (66 ani), care a coordonat echipa salvatoare, a declarat pentru adevarul.ro:

Deși condițiile de care dispunem nu sunt cele mai performante așa cum sunt la București, am făcut toate eforturile pentru a-l salva. Ne-am mobilizat cu toții și am reușit. Este un miracol faptul că nu l-am pierdut. Copilul acesta este un luptător, pentru că a vrut să trăiască.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Copilul se simte bine și a luat în greutate.

Secția de maternitate a Spitalului Județean de Urgență Slobozia se confruntă cu cea mai mare criză de specialiști. Celălalt medic specialist se numește Gheorghe Hoinaru, are 72 de ani și s-a pensionat în urmă cu șapte ani.

„Eu și colegul meu venim la muncă pentru ca secția să nu se închidă. Totuși sperăm că poate tinerii absolvenți de medicină își vor manifesta interesul să vină să ocupe posturile rămase libere” a mai spus medicul Gabriela Dumitru.

Citeste articolul integral la: adev.ro/of90uj

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button