sfaturi pentru părinţisfaturi pentru tineri

ALBA IULIA: Educație pentru viață și familie printr-un parteneriat Școală-Biserică-Familie

Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, organizație cu peste 16 ani de experiență a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a realizat, la inițiativa a 25 de cadre didactice, un proiect educațional pentru școlile publice din județul Alba.

Rezultat dintr-un parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba, proiectul se va desfășura pe parcursul anului 2020, informează site-ul asociației. Proiectul va viza atât dezvoltarea la elevi a unor valori morale și a respectului pentru viață și pentru familie, cât și creșterea abilităților de intervenție educativă a părinților în viața copiilor lor.

Proiectul a rezultat în urma unui atelier condus de formatorul Laura Popa și organizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” și Inspectoratul Școlar Județean Alba. Participanții la atelier au identificat obiective generale, obiective specifice și propuneri de activități pentru două mari componente ale proiectului:

  • Educația pentru viață se desfășura în perioada 15 ianuarie – 30 martie, luna martie fiind declarată la nivel național „Luna pentru Viață”
  • Educația Vieții – se va desfășura în perioada 1 aprilie – 15 iunie, având în centru Ziua de 1 iunie, Ziua internațională a copilului, în care îi sărbătorim pe toți copiii și, prin ei, Copilăria și Darul sacru al vieții.

Proiectul poate fi un model pentru efectul pozitiv al colaborării dintre Școală, Familie, Comunitate și Biserică, colaborare cu mare potențial de a ajuta familiile să funcționeze mai bine și să dezvolte o atitudine pozitivă față de darul vieții și nașterea și creșterea copiilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button