sfaturi pentru părinţi

Părinți, urmăriți cu cine se împrietenesc fetele pe net! O adolescentă a fost împinsă de un prieten virtual la uciderea părinților și sinucidere

Un bucureștean în vârstă de 27 de ani a fost reținut joi, 24 august 2017, de procurorii DIICOT, fiind suspectat de pornografie infantilă și corupere sexuală. Anchetatorii au comunicat că dețin indicii și că acesta a încercat să o convingă pe aceeași adolescentă de 12 ani din Timișoara, pe care a corupto-o sexual de la distanță, să aibă o atitudine suicidală și a sprijinit-o în tentativa de a-și ucide propriii părinți. Toate aceste evenimente s-au derulat cu o repeziciune nebănuită, în mai puțin de două luni.

Alex Florența, Șeful DIICOT Timișoara, a declarat, citat de Mediafax:

Cu timpul, au dezvoltat o relație apropiată în cadrul căreia inculpatul, profitând de naivitatea minorei și vârsta mică a acesteia, i-a creat o dependență emoțională de el, fapt ce i-a permis în timp să o determine să comită diferite acte sexuale, să le filmeze și să i le trimită.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El a mai declarat pentru Mediafax că fata și-ar fi dorit să meargă în vizită la el, dar părinții ei nu erau de acord. Se pare că bărbatul a încurajat-o pe copilă să încerce să-și ucidă părinții. Într-o seară, ea le-a pus clor în apă, fără nici un rezultat. Ulterior, cei doi au plănuit, ca fata să le dea somnifere părinților, iar apoi să-i înjunghie în somn. Întâmplător, tatăl fetei a găsit în telefonul fetei discuțiile și a internat-o de urgență la Clinica de Neuropsihiatrie din Timișoara.

De acolo, fata a ținut legătura cu bărbatul împrumutând telefoanele mobile ale altor pacienți. Cu această ocazie, bărbatul a încurajat-o să se sinucidă. Procurorul șef al DIICOT Timișoara a mai explicat, citat de Mediafax:

…realizând că vor putea face obiectul cercetărilor de către organele legii, inculpatul a încercat să o determine pe minoră să se sinucidă, explicându-i diferite modalități prin care el putea face acest lucru și exemplificându-i cum ar putea realiza o astfel de sinucidere, existând indicii că minora ar fi avut o tentativă de suicid.

Citește și Romanța online dintre o româncă aflată la muncă în Franța și un iranian din România s-a terminat cu sechestrarea și agresarea tinerei


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button