dizabilităţifamilierevista preseisfaturi pentru părinţivalorile familieiviaţa de familie

Parlamentul a extins concediul şi indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav de la 7 la 12 ani

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 23 mai 2023, în unanimitate, un proiect legislativ privind extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, de la 7 ani cât este în prezent, la 12 ani.

Legea adoptată va modifica alineatul (1) de la articolul 26 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, care va avea următorul cuprins:

„(1) Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”

Acesta este un pas firesc pentru o societate civilizată a cărei responsabilitate este sprijinirea tuturor membrilor ei, în special a celor mai vulnerabili.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button