Marxism culturalviaţa de familie

Constituția Ungariei interzice colonizarea populațiilor străine pe teritoriul țării. Apărarea culturii creștine, datoria fundamentală a statului

MTI, 20 iunie 2018 – Parlamentul ungar a adoptat miercuri cea de-a șaptea modificare a Constituției. Noua versiune a textului normativ stipulează că apărarea identității constituționale și a culturii creștine a țării este datoria fundamentală a statului. În plus, interzice colonizarea populațiilor de origine străină pe teritoriul Ungariei.

Amendamentul legislativ a cărei aprobare a necesitat susținerea a două treimi din numărul total al deputaților a fost adoptat cu 159 de voturi pentru și 5 contra.

Textul înaintat de ministrul Justiției, László Trócsányi, prevede că apărarea identității constituționale și a culturii creștine a țării este datoria tuturor organelor statale.

Pasajele care reglementează exercitarea în comun a atribuțiunilor ce derivă din calitatea de stat membru al Uniunii Europene au fost completate. Noutatea constă în faptul că exercitarea în comun a acestora se realizează în concordanță cu drepturile și libertățile fundamentale garantate prin Constituția Ungariei, respectiv fără limitarea dreptului inalienabil al Ungariei de a-și reglementa propria integritate teritorială și populație, forma de stat și relațiile instituționale statale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Se interzice colonizarea populațiilor de origine străină pe teritoriul Ungariei – au stipulat membrii Parlamentului maghiar.

În viitor, prevederea conform căreia cetățeanul străin, care nu beneficiază de dreptul la liberă circulație și rezidență pe teritoriul Uniunii Europene, poate trăi în Ungaria numai pe baza cererii sale individuale analizate de autoritățile maghiare, va fi parte a textului constituțional. Într-o manieră similară textului de lege în vigoare în prezent, deputații au definit cercul persoanelor care pot beneficia de drept de azil în Ungaria ca grupul cetățenilor străini sau apatrizi, care în propria lor țară sau în țara lor obișnuită de reședință sunt persecutați din cauza apartenenței lor rasiale, naționale sau la un anumit grup societal bine definit; ori din cauza convingerilor lor religioase sau politice, respectiv a căror teamă de persecuția nemijlocită este justificată.

Până acum nu figura în Constituție formularea conform căreia cetățenii străini sau apatrizi, care au sosit pe teritoriul Ungariei în urma traversării unei țări în care nu au fost supuși persecuției ori expuși pericolului persecuției nemijlocite, nu pot beneficia de dreptul la azil.

Regulile fundamentale ale acordării dreptului de azil vor fi stabilite printr-o lege organică.

Liniștea căminului va beneficia în viitor de protecție legală. Conform noului text, libertatea de exprimare și exercitarea dreptului la asociere nu vor prejudicia viața particulară sau familială, respectiv liniștea căminului altor persoane.

Noul amendament a interzis – începând din data de 15 octombrie – ocuparea spațiilor publice ca mod de viață. Și acest articol stipulează protecția legală a căminului, specificând că Ungaria se străduiește să asigure tuturor persoanelor condiții locative demne de ființele umane și accesul la utilitățile publice.

Amendamentul constituțional a introdus instituția contenciosului administrativ.

Participarea la împiedicarea imigrării ilegale a devenit o sarcină a poliției, reglementată prin constituție.

Noul text al Constituției, exceptând unele prevederi, a intrat în vigoare pe 21 iunie 2018.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button