opinii

Adrian Papahagi: Critica la adresa liderilor UE care celebrează moștenirea lui Marx nu e antieuropeană sau putinistă, ci filoeuropeană în sensul cel mai profund

de Adrian Papahagi, Facebook

Horia-Roman Patapievici ne amintea, la Arad, că Europa nu poate fi unită câtă vreme nu se unifică memoria europeană.

Să nu se aștepte elitele occidentale să jubilăm când îl aniversează pe Marx! Comunismul nu a fost o idee bună prost aplicată, ci o oroare criminală, o porcărie fără margini, o crimă împotriva umanității, de la manifestul lui Marx până azi, în Coreea de Nord.

A-l celebra pe autorul Manifestului Partidului Comunist e la fel de scandalos cu a face simpozioane despre gândirea politică revoluționară a lucrării Mein Kampf.

Citește și Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, va inaugura expoziția omagială „Karl Marx. Viața. Opera. Timpul” (200 de ani de la nașterea părintelui comunismului)

La fel ca Hitler, Marx a fost onest într-o privință: a anunțat în Manifestul Partidului Comunist (1848) toate ororile violente, criminale și antidemocratice ale mișcării lui politice:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Comuniştilor le repugnă să-şi ascundă vederile şi intenţiile. Ei declară făţiş că ţelurile lor pot fi atinse numai prin doborîrea violentă a întregii orînduiri sociale de pînă acum.

 

Proletariatul va folosi dominaţia lui politică pentru a smulge burgheziei, pas cu pas, întreg capitalul, pentru a centraliza toate uneltele de producţie în mîinile statului, adică în mîinile proletariatului organizat ca clasă dominantă, şi pentru a mări, cît se poate de repede, masa forţelor de producţie.

La început acest lucru nu se poate face, fireşte, decît printr-o încălcare despotică a dreptului de proprietate şi a relaţiilor de producţie burgheze…

REȚINEȚI: DOBORÂREA VIOLENTĂ A ÎNTREGII ORÂNDUIRI SOCIALE, ÎNCĂLCARE DESPOTICĂ A DREPTULUI DE PROPRIETATE. Nu o spun detractorii lui, a scris-o Marx.

(Mai este pomenită și abolirea familiei, acțiune în curs a sexomarxismului.)

(articolul continuă mai jos)
Statuia lui Marx donată de statul chinez și inaugurată la Trier, în Germania, de Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker

Marx nu a fost un filozof inofensiv și onorabil, ale cărui idei au fost deturnate de niște călăi, ci un radical care a emanat o gândire antidemocratică periculoasă, pe care dușmanii libertății, bine instalați la catedre și în cancelarii, continuă să o inoculeze tinerilor. Dacă ar fi trăit în sec. XX, Marx ar fi avut ocazia să-și ducă la îndeplinire crimele și ar fi fost el în locul lui Lenin și Stalin.

A-l omagia pe Marx, înseamnă a omagia aceste idei, a omagia radicalismul politic și violența, precum și crimele care au decurs din ele PRIN BUNĂ, NU PRIN PROASTĂ APLICARE A IDEILOR MARXISTE!

PS: Critica la adresa liderilor UE care celebrează moștenirea lui Marx nu e antieuropeană sau putinistă, ci filoeuropeană în sensul cel mai profund, adică antitotalitar, al termenului. Juncker și Putin sunt la fel de siniștri: unul îl glorifică pe Marx, altul pe Stalin.

Citește mai multe articole de Adrian Papahagi

Paul Bașotă: Informații suplimentare despre Anul Karl Marx la Trier, în Germania

Silviu Dancu, scriitor: „Ne cam ducem naibii… pe barba lui Engels. Căci așa începe. Cu statui”

Între timp în Germania: Conservatorii sunt etichetați ca „fasciști”, iar „antifasciștii” se poartă ca neonaziștii

PS Macarie, Episcopul Europei de Nord: „Astăzi, nu mai jertfim lui Baal junghiindu-ne propriii copii, ci îi sacrificăm noilor idoli ai societății postmoderne”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button