Marxism cultural

Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, va inaugura expoziția omagială „Karl Marx. Viața. Opera. Timpul” (200 de ani de la nașterea părintelui comunismului)

de Paul Bașotă, Facebook

Pe 5 mai vor fi celebrați 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, în orașul său natal, Trier. Din programul jubileului:

  • Jean-Claude Juncker, în prezența prim-ministrului landului, va deschide expoziția “Karl Marx. Viața. Opera. Timpul”.
  • Va fi inaugurată statuia de 4,5 m a lui Marx, primită cadou din partea Chinei, plasată nu departe de Porta Nigra – ruina romană, emblemă a orașului Trier (în foto).
  • Vor participa 6 delegații din partea Chinei.
  • O economistă va ține o expunere cu titlul “Marx, un economist genial”.
  • Teatrul și universitatea din Trier vor organiza un eveniment în care se va discuta dacă “gândirea comunistă” ar putea fi folosită ca armă împotriva extremismului de dreapta de astăzi.
  • Nu vor fi uitați cei mici: Într-un muzeu va fi organizat un workshop pentru copii între 7-12 ani, cu titlul “Marx și șoriceii”.

Singura notă discordantă este weekendul de proteste anunțat de către AfD, sub motto-ul: „Să nu uităm victimele comunismului – să-l luăm pe Marx de pe soclu”:

  • Pe 4 mai va vorbi ca invitat fostul președinte ceh Vaclav Klaus.
  • Pe 5 mai va fi organizat un marș al tăcerii.

O masă rotundă în memoria victimelor ideologiei marxiste, propusă de către AfD în consiliul local, a fost refuzată de către CDU ca fiind „prea unilaterală și populistă.”

Sursa: https://www.unzensuriert.de/content/0026654-Trier-Unkritische-Kult-Feierlichkeiten-anlaesslich-des-200-Geburtstags-von-Karl-Marx

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button