Marxism cultural

TIMIȘOARA. Creștinii baptiști: Promovarea homosexualității în primul oraș liber de comunism din România, o sfidare a valorilor pentru care s-a murit aici

Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara îşi exprimă dezacordul față de seria de evenimente Pride Week care vor promova mişcarea LGBTQ în oraşul Timişoara, în perioada 3-9 iunie.

Considerăm că organizarea şi promovarea unor astfel de evenimente, în primul oraş liber de comunism din România, în care eroii Revoluției au îngenunchiat şi chemat ajutorul lui Dumnezeu, este o sfidare a credintei creştine şi a valorilor pentru care oamenii au murit.

Deasemenea suntem consternați de implicarea unor instituții publice de cultură şi învățământ universitar în găzduirea unor evenimente care încalcă etica şi morala creştină. Vrem să reamintim faptul că în urmă cu doi ani, atunci când creştinii au organizat o conferință pentru susținerea valorilor creştine şi a familiei, ni s-a spus că spațiul universitar este destinat evenimentelor ştiințifice şi educative. Ne întrebăm, pe drept cuvânt, în ce măsură evenimente care sărbătoresc şi promovează imoralitatea au un caracter ştiințific, cultural şi educativ.

Menționăm că respectăm libertatea fiecărui individ, indiferent de opțiunea lui de a-şi trăi viața, însă organizarea unor evenimente publice care promovează un stil de viață contrar moralei şi bunului simț, nu îşi găsesc locul într-un oraş în care creştinii au murit pentru libertatea crezului lor.
Ne dorim ca în oraşul Timişoara şi în județul Timiş, unde oameni de diferite etnii, religii şi culturi trăiesc în armonie şi respect reciproc, să existe un climat în care să poată fi cultivat respectul pentru sanctitatea vieții şi demnitatea umană.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vom continua să ne rugăm şi să îi iubim chiar şi pe cei care încalcă morala şi regulile de bun simț, însă vom continua să afirmăm cu fermitate, claritate şi dragoste adevărul despre principiile noastre.

Ionel Tuțac
preşedintele Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara
Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button