familieMarxism cultural

Daniel Uncu: „Neomarxismul se va prăbuși la fel de zgomotos și violent ca marxismul, indiferent de sponsorizările sale”

de Daniel Uncu, Facebook

Marx nu s-a născut dintr-un neant filozofic al stângii. Așa cum Horkheimer sau Adorno sau Lukacs nu au aterizat de pe Marte direct la Frankfurt în anii ’30 ai secolului trecut.

Printre precursorii marxismului îi amintesc pe Gracchus Babeuf, Claude Henri de Saint-Simon, Charles Fourier, Robert Owen, Pierre Proudhon, Wilhelm Weitling, Etienne Cabet. Toți, gânditori utopici! Toți l-au influențat pe Marx.

Una dintre consecințele acestui determinism premarxist? Marxismul însuși și-a devoalat falimentul obiectiv-istoric din cauza rădăcinilor sale formative, bine înfipte în utopiile anarhiste, reacționare, socialiste ale celei de a doua jumătăți a secolului XVIII și primei jumătăți a secolului XIX, care i-au produs sfârșitul apoteotic prin prăbușirea violentă a comunismului de la finele secolului XX.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din aceeași perspectivă și, parțial, aceleași motive, neomarxismul se va prăbuși la fel de zgomotos și de violent ca și marxismul clasic, indiferent de formele, denominările, sprijinul și sponsorizările sale.

Căci utopiile nu pot clădi nimic! Iar cele ale stângii nu au făcut decât să își demonstreze voluptățile distructive și, vai, genocidare. Atât.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button