opinii

Referitor la violența în cuplurile hetero și homosexuale

de Cristina Popescu, Facebook

Pentru că se tot îngrijorează unul și altul de violența din familia “tradițională”, problemă ce pare că vor să o rezolve prin modernizarea familiei și dăruind țării căsătoria veselă, “gay”, mi-am adus aminte de niște studii făcute de guvernul american referitor la violența în cuplurile hetero și homosexuale:

Cercetarea sociologică The National Violence Against Women (Departamentul de Justiție) a constatat că un procent de 21.5 % dintre bărbații și 35.4 % dintre femeile care trăiesc cu un partener de același sex au suferit violență fizică de la partenerului intim, prin comparație cu 7.1 % , respectiv 20.4 % pentru bărbații, respectiv femeile, care au trăit exclusiv în cupluri de sex opus. În cazul respondenților transsexuali, există o incidență de 34.6 % după un studiu făcut în Massachussets.

Studiul sociologic CDC’s 2010 National Intimate Partner and Sexual Violence Survey (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor – agenție guvernamentală), făcut public în 2013, scoate la iveală că, de-a lungul vieții, incidența violului, violenței fizice sau a hărțuirii psihice de către partenerul intim a fost de 43.8 % în cazul lesbienelor, 61.1 % în cazul femeilor bisexuale și 35 % în cazul femeilor heterosexuale, în timp ce, în cazul bărbaților, a fost de 26 % pentru homosexuali, 37.3 % pentru bisexuali și 29 % pentru heterosexuali.
În ceea ce privește exclusiv actele grave de violență suferite de la partenerul intim (de ex., lovitură cu pumnul sau cu un obiect greu, dur, izbit de un perete sau bătaie administrată), “scorurile” au fost următoarele: la femei, în cazul lesbienelor – 29.4%; bisexualele – 49.3%; heterosexualele – 23.6%; la bărbați: – homosexualii – 16.4%; bisexualii – procent nesemnificativ; heterosexualii – 13.9%.

Ce se remarcă: faptul că nu doar în medievala Românie, ci și în postmodernele State Unite există violență domestică, faptul că, în număr mai mic, și bărbații fac obiectul violenței/abuzurilor în cuplurile de sex opus, că absența violenței în cuplurile homosexuale e un mit și că cea mai mare proporție de abuzuri se întâlnește în cuplurile de lesbiene.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deci, dacă s-a gândit cineva să reducă violența în familie prin instituirea căsătoriilor homosexuale, pe lesbiene să nu contați!

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button