opinii

Politicieni, jurnaliști, profesori, artiști ori medici, indiferent de culoare politică, au fost blocați pentru că încalcă standardele comunei Facebook

de Gabriel Bintia, Facebook

Aflu că dl. Baconschi a fost blocat pentru că a încălcat standardele așa-zisei comunități facebook. Auzim această după ce știm că multe alte personalități, fie că e vorba de politicieni, de jurnaliști, profesori, artiști ori medici, indiferent de culoare politică, au fost blocați pentru că încalcă standardele comunei Facebook. Cu toate acestea, nu există nici un fel de luare de poziție oficială.

Anul trecut, Institutul Suedez a blocat 12.000 de utilizatori twitter pentru comentariile critice exprimate pe pagina sa. Printre cei blocați se aflau jurnaliști, senatori americani și ambasadori. A ieșit scandal și s-a dovedit că persoana care avea în sarcină moderarea comentariilor de pe contul Institutului Suedez era membru al partidului comunist, partid care este împotriva liberei exprimări.

Dar în cazul facebook, nimeni nu spun e nimic, nimeni nu se scandalizează la nivel înalt, toți se supun docil pedepselor aplicate de un soi de comunitate de tip cloud! Ba încă se găsesc tot felul de purtători ai standardului liberalismului social să justifice că facebook este proprietate privată și că, după ce și-a stabilit un monopol, are dreptul să facă ce vrea în curtea sa, inclusiv să încalce dreptul la liberă exprimare în deplin acord cu regimurile politice!

Citește mai multe articole de Gabriel Bintia

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button