opinii

Oare i-a spus cineva Angelinei Jolie și care este reversul medaliei? Conform American College of Pediatricians, sexul nu poate să fie schimbat

de Gabriel Popa, Facebook

Shiloh Jolie Pitt, primul copil biologic al fostului cuplu de actori Angelina Jolie și Brad Pitt, în vârstă de 13 ani, ar fi în plin proces de „schimbare” a sexului, urmând un tratament hormonal, aflăm de pe Hotnews.

Shiloh a început să se îmbrace ca un băiețel încă de la vârsta de 4 ani. „Poți alege genul cu care te identifici mai târziu”, ar fi spus Angelina Jolie în urmă cu câțiva ani. Intrând în adolescență și încurajată de viziunile „progresiste” ale mamei, Shiloh-John a ales să urmeze un astfel de tratament cu hormoni masculini.

Actorul Brad Pitt nu a fost de acord cu această procedură, dar Angelina a sprijinit demersul copilului și a plătit tratamentul.

Oare i-a spus cineva Angelinei Jolie și care este reversul medaliei reprezentată de lucitoarea ei gândire „progresistă”? Dogma ideologiei „trans” este aceea că, dacă nu vei lăsa un copil sau un adolescent să își „schimbe” hormonal și chirurgical sexul, acesta se va sinucide. Însă un studiu realizat în Suedia în 2011 arată că numărul sinuciderilor rămâne foarte mare și după operația de „schimbare” de sex. Conform studiului, copiii sau adolescenții care au trecut printr-o „schimbare” de sex au de 19 ori mai multe șanse să se sinucidă, față de cei care nu au făcut o astfel de operație.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De ce să îți expui copilul la un asemenea risc oribil? Doar pentru a fi aplaudat de mass-media pentru cât de… open-mind ești?

PS: Folosesc „schimbare” de sex cu ghilimele deoarece, conform American College of Pediatricians, sexul nu poate să fie schimbat. Din punct de vedere genetic, bărbații rămân bărbați și femeile, femei și după așa-zisele „operații de schimbare de sex”. Aceste operații reprezintă, pur și simplu, chirurgie cosmetică. Deoarece ele implică mutilarea ireversibilă a pacienților și tratamente hormonale cu efecte adverse prea puțin cunoscute, ele pot afecta în mod negativ și dramatic calitatea vieții pacienților. Fără a trata în nici un fel problema psihologică de fond – disforia de gen.

Nota redacției: Sexul nu este determinantul ultim pentru bărbăție sau feminitate. Bărbat, respectiv femeie, te fac cromozomii, care determină, pe parcursul dezvoltării intra și extrauterine, fluxurile hormonale care conduc la formarea organelor genitale, dezvoltarea creierului și a organismului în general.

ADN-ul uman are 23 de perechi de cromozoni. A 23-a pereche arată sexul persoanei: dacă cei doi comozomi sunt unul X și celălalt Y atunci persoana este bărbat, dacă cei doi cromozomi sunt amândoi X, atunci persoana este femeie. Nu există altă variantă de organizare a acestei perechi de cromozomi. Toți bărbații au perechea de cromozomi XY și toate femeile au perechea de cromozomii XX. Niciun tratament hormonal, nicio operație chirurgicală nu poate schimba această pereche din ADN-ul unei persoane, iar această pereche și întregul ADN se găsesc în toate celulele acelei persoane.

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button