familie

Actuala formulare din Constituție („soți”) lasă loc și pentru o interpretare ce permite poligamia

La conferința de presă a Coaliției pentru Familie din 1 octombrie 2018, juristul Adriana Buzgar a răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, clarificând un aspect legat de necesitatea clarificării definiției căsătoriei din Constituția României.

Ea a arătat că actuala formulare din Constituție („soți”) lasă loc și de o interpretare ce permite poligamia:

„Termenul de «soți» este echivoc și ca gen, și ca sex, și ca număr. Și avem și opinia separată a domnului Morar la CCR. Poate fi și poligamie într-o interpretare extinsă. Nu știm ce poate fi peste 10 ani. De aceea vrem protecția constituțională, o protecție juridică de cel mai înalt rang a definiției căsătoriei așa cum o înțelegem noi ca societate. Aceasta vom fi întrebați duminică la vot: cum dorim să sune această definiție”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button