miracolul vieţii

Activități pro-viață în regiunea Cernăuți, Ucraina: „Omul bun se formează de la început”

Duminică, 28 iulie 2019, locuitorii comunității teritoriale unite Vancicăuți, regiunea Cernăuți, Ucraina au avut posibilitatea să asiste la o serie de activități ce promovează valorile familiei și dreptul copiilor la viață, organizate de Nadejda Usatîi, președintele Asociației „Moldova pentru viață” din Chișinău, la invitația Asociației sportiv-culturale „Ștefan cel Mare și Sfânt” din raionul Noua Suliță.

Evenimentul pro-viață a avut tema „Omul bun se formează de la început” și s-a axat pe promovarea și consolidarea valorilor familiei tradiționale, respectul față de fiecare copil nenăscut și nevoia de a proteja viaţa omului. Prima acțiune s-a desfășurat în incinta Bibliotecii satului Vancicăuți, iar cea de-a doua în casa parohială a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costiceni.

Scopul evenimentului a fost informarea cetățenilor din cele două localități nord-basarabene despre importanța creării unei familii bazată pe valori, despre binecuvântarea și bucuria de a avea copii, dar și despre consecințele medicale și psihologice ale avortului.

Organizatorii au dorit să-i facă să înțeleagă pe locuitorii cât de importantă este viața unui om, iar nașterea unui copil neplanificat, dimpotrivă, ar putea aduce fericirea în familie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi a oferit în dar asociației „Ștefan cel Mare” un set de cărți tematice, precum și reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019 – ,,Unic din prima secundă”, tuturor celor prezenți.

Sursa: Lyberti.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button