miracolul vieţii

Îmbrățișarea care a salvat-o pe Kyrie

thehug

ACI/EWTN Noticias

Practica medicală are uneori nevoie de situații extreme pentru a se ridica la un nou nivel, așa cum s-a întâmplat în anul 1995 cu gemenele Brille și Kyrie Jackson care s-au născut cu douăsprezece săptămâni înainte de data preconizată a nașterii.

Ambele s-au născut pe 17 octombrie. Protocolul medical al Statelor Unite prevedea ca ele să fie puse în incubatoare diferite pentru a nu avea contact una cu cealaltă și pentru a preveni infecția.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate acestea, în timp ce Kyrie devenea puternică și începea să câștige în greutate, sora sa începea să aibă probleme de respirație, nivelul oxigenului era scăzut și nu câștiga în greutate.

În data de 12 noiembrie situația lui Brielle s-a agravat și mai mult. Brațele ei micițe și piciorușele s-au albăstrit. Ritmul cardiac a crescut foarte mult iar familia, cu lacrimi în ochi, se pregătea pentru ce era mai rău.

Medicii au încercat toate metodele posibile, dar starea bebelușului nu se îmbunătățea. Atunci, asistenta Nurse Gayle Kasparian a cerut permisiunea familiei pentru a încerca o metodă cunoscută în Europa, dar necunoscută în Statele Unite: să pună ambele surori în același incubator.

Folosind această metodă acceptată de părinți, fetele au fost puse una lângă alta. Cu puținele forțe pe care le avea Brielle s-a alăturat surorii ei și inima a început să funcționeze mai bine.

În câteva minute nivelul oxigenului din sânge a început să crească. Însă, faptul cel mai important s-a petrecut mai târziu: în timp ce Brielle dormea, sora ei și-a întins mâna până când a îmbrățișat-o complet. Acest lucru a făcut ca temperatura corpului micuței Brille să crească până ce s-a normalizat.

Ieșind din spital, părinții au continuat terapia și le-au așezat în același pat. Sănătatea ambelor fetițe a devenit din ce în ce mai bună. Chiar și după cinci ani cele două surori au continuat să împartă același pat.

Îmbrățișarea care a salvat-o pe Kyrie a atras atenția mass-mediei, cum ar fi CNN, Life Magazine și Reader’s Digest, precum și interesul medicilor care studiau eficiența acestei metode de a trata gemenii, tripleții sau cvadruplații născuți prematur.

Astfel, Universitatea din Massachuttes a analizat aproximativ 100 de cazuri de bebeluși care s-au născut prematur și au împărțit incubatorul cu fratele sau sora lor, și toți doctorii nu au găsit niciun singur caz de infecție în rândul celor nou-născuți.

În prezent Brielle și Kyrie Jackson împărtășesc aceeași legătură și apropiere care au salvat viața celei mai slabe.

Traducere: Damaris Sterian

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button