avort

Abby Johnson, fost manager Planned Parenthood: Votați Trump cu gândul la cei mai vulnerabili americani, cei nenăscuți / Convenția Națională Republicană 2020

de Redacția Stiripentruviata.ro

Transcript integral cu sublinierile redacției. Traducere în limba română de Prodocens Media.


Mă numesc Abby Johnson și am petrecut opt ani lucrând pentru Planned Parenthood, dar astăzi sunt pro-viață. Când eram studentă, Planned Parenthood m-a contactat la un eveniment pentru voluntari. Mi-au vorbit despre ajutarea femeilor aflate în criză și despre angajamentul lor de a menține avortul sigur, legal și rar. M-au convins să mă alătur ca voluntar și, ulterior, mi-au oferit o slujbă cu normă întreagă ca asistent medical, înainte de a fi promovată ca director al clinicii.

Credeam cu toată sinceritatea că le ajut pe femei, dar asta s-a schimbat radical în 2009. În aprilie am primit premiul de Angajatul Anului și am fost invitată la gala anuală unde se decernează premiul Margaret Sanger, numit după fondatoarea organizației.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Margaret Sanger a fost o rasistă care credea în eugenie. Obiectivul înființării Planned Parenthood a fost eradicarea populațiilor minoritare. Astăzi, 80% dintre clinicile Planned Parenthood sunt amplasate strategic în cartiere cu populații minoritare și în fiecare an organizația își celebrează rădăcinile rasiste prin acordarea premiului Margaret Sanger.

La finalul lunii august, șefa mea mi-a impus o nouă normă de avorturi de îndeplinit. Numărul de persoane pe care trebuia să le conving să facă avort se dublase față de anul trecut. Când am protestat, invocând politica publică a Planned Parenthood de scădere a numărului avorturilor, mi s-a replicat că avortul este modalitatea prin care ne câștigăm banii.

Punctul de cotitură a avut loc o lună mai târziu, când un medic mi-a cerut să-l ajut la un avort asistat de ecograf. Nimic nu mă pregătise pentru ceea ce aveam să văd pe ecran. Un bebeluș nenăscut, luptând cu disperare pentru a se feri din calea aspiratorului și nu voi uita niciodată cuvintele medicului: „Scotty, teleportează-mă”.

Următorul lucru pe care l-am văzut a fost o coloană vertebrală răsucită în pântecul mamei, înainte de a sucomba în fața forței aspiratorului. În data de 6 octombrie am părăsit clinica și nu mai privesc în urmă decât pentru a-mi aminti de ce susțin viața astăzi cu atâta pasiune.

Am înființat și conduc organizația „And then there were none” („Și apoi nu a mai fost niciunul”), care a ajutat aproape 600 de femei să iasă din industria avortului. Pentru cei mai mulți oameni pro-viață, avortul este ceva abstract, a cărui barbarie nici nu poate fi imaginată. Ei nu știu despre produsele folosite în clinicile de avort, unde cadavrele bebelușilor sunt recompuse, pentru a se asigura că nu rămâne vreo parte în pântecul mamei. Sau despre glumele crude pe care le făceam pe seama lor.

Pentru mine, avortul este ceva concret. Știu cum sună și ce miros are. Știți că avortul are un miros specific? Am greșit împotriva acestor copii și femei, iar acum îl susțin pe președintele Trump deoarece a făcut mai mult pentru copiii nenăscuți decât oricare alt președinte.

În prima lună în funcție a oprit finanțarea federală pentru grupurile care promovează avortul. A schimbat o lege Obama-Biden care permitea subvenționarea guvernamentală a avorturilor. A numit un număr record de judecători pro-viață, inclusiv doi la Curtea Supremă și, foarte important, a anunțat o nouă legislație menită să protejeze drepturile lucrătorilor din sănătate care se împotrivesc avortului, alături de care lucrez în fiecare zi.

Chestiunea pro-viață definește cine suntem ca americani iar aceste alegeri reprezintă opțiunea între doi activiști radicali anti-viață, de o parte, și cel mai pro-viață președinte din istorie, de cealaltă parte.

Aceasta ar trebui să vă îndemne la acțiune. Mergeți din ușă în ușă, sunați la telefon, vorbiți cu vecinii și prietenii și votați pe 3 noiembrie. Faceți ceea ce trebuie pentru realegerea președintelui nostru. Faceți-o cu gândul la cei mai vulnerabili americani. Cei care încă nu s-au născut.


VIDEO. Sora Deirdre Byrne, fost chirurg în armata SUA: „Nu sunt doar pro-viață, ci pro-viață veșnică și vreau ca toți să fim cândva în rai” / Convenția Națională Republicană 2020


În SUA, femeile afro-americane avortează de patru ori mai mult decât cele albe, iar Planned Parenthood le încurajeazăAi o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button