avort

VIDEO. Sora Deirdre Byrne, fost chirurg în armata SUA: „Nu sunt doar pro-viață, ci pro-viață veșnică și vreau ca toți să fim cândva în rai” / Convenția Națională Republicană 2020

de Redacția Stiripentruviata.ro

Transcript integral cu sublinierile redacției. Traducere în limba română de Prodocens Media.


Bună seara.

Sunt sora Deirdre Byrne și aparțin comunității Little Workers of the Sacred Hearts of Jesus and Mary. De 4 iulie [Ziua Americii]anul trecut am fost oaspetele președintelui la discursul de Ziua Națională.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trebuie să mărturisesc că recent m-am rugat lui Dumnezeu să facă din mine o voce și un instrument pentru viață. Și acum sunt la Convenția Națională Republicană, în calitate de vorbitor. Cred că e bine să ai grijă pentru ce te rogi.

Călătoria mea religioasă nu a urmat calea tradițională, dacă așa ceva există. În 1978, ca studentă la medicină la Universitatea Georgetown, m-am înrolat în armată, ca să-mi pot plăti studiile și am ajuns să lucrez 29 de ani ca medic și chirurg militar în locuri precum Afganistan și zona egipteană a Peninsulei Sinai.

După multă rugăciune și meditație, m-am alăturat ordinului religios din care fac parte în 2002, fiind implicată în salvarea celor bolnavi și săraci în Haiti, Sudan, Kenya, Irak și în Washington DC. Smerenia stă la baza ordinului nostru, ceea ce face foarte dificil să vorbesc despre mine. Dar pot vorbi despre experiența pe care am avut-o în aceste țări sfâșiate de război, părăsite de locuitori și măcinate de sărăcie în toată lumea.

Refugiații au cu toții o experiență comună: au fost marginalizați, priviți ca nesemnificativi și lipsiți de putere și de voce. Și, deși tindem să credem că marginalizații trăiesc în alte țări, adevărul este că cel mai mare grup de marginalizați se găsește în Statele Unite. Sunt cei nenăscuți.

L-am întâlnit prima dată pe Iisus ca embrion în pântecul unei mame necăsătorite și L-am văzut născându-se nouă luni mai târziu, în sărăcia unui grajd. Nu e de mirare că Iisus a susținut dreptatea și a fost, în final, crucificat pentru că ceea ce afirma nu era corect politic sau acceptabil public.

Ca ucenici ai lui Hristos suntem chemați să susținem viața împotriva corectitudinii politice și a ceea ce este acceptabil public azi. Trebuie să luptăm împotriva unei agende politice care susține și celebrează distrugerea vieții în pântec.

Nu uitați că legile pe care le adoptăm definesc modul în care vedem umanitatea și trebuie să ne întrebăm ce transmitem când intrăm într-un pântec și stingem glasul unei vieți inocente și lipsite de putere. Ca medic, afirm fără ezitare că viața începe în momentul concepției.

Deși ceea ce spun poate fi dificil pentru unii, o spun pentru că nu sunt doar pro-viață, ci pro-viață veșnică și vreau ca toți să fim cândva în rai. Ajung acum la motivul pentru care sunt azi aici. Donald Trump este cel mai pro-viață președinte pe care l-a avut țara noastră vreodată, susținând viața în toate etapele.

Credința lui în sacralitatea vieții trece dincolo de politică. El se va împotrivi proiectului Biden-Harris, care este cel mai anti-viață tandem prezidențial din istorie, susținând grozăvia avortului în ultima fază a sarcinii și infanticidul.

Datorită curajului și convingerilor lui, președintele Trump a câștigat susținerea comunității pro-viață din America. Mai mult, are lângă el o mare masă de oameni religioși. Ne veți găsi înarmați cu Rozariul. Mulțumim, domnule președinte. Ne rugăm cu toții pentru dumneavoastră. 


Abby Johnson, fost manager Planned Parenthood: Votați Trump cu gândul la cei mai vulnerabili americani, cei nenăscuți / Convenția Națională Republicană 2020Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button