avort

În SUA, femeile afro-americane avortează de patru ori mai mult decât cele albe, iar Planned Parenthood le încurajează

de Redacția Stiripentruviata.ro

Planned Parenthood, rețeaua-gigant de avort din SUA, a anunțat că pregătește o campanie de promovare a avortului pentru femeile din minoritățile rasiale, informează LiveAction.org.

Totuși, femeile minoritare hispanice fac de două ori mai multe avorturi decât cele albe, iar afro-americanele de patru ori mai multe: rata avortului la afro-americane (25,1) este de aproape patru ori mai mare decât la femeile albe (6,6) și de peste două ori mai mare decât la hispanice (11,7), conform datelor de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

CDC mai arată că, la fiecare mie de nașteri vii, femeile afro-americane fac 401 avorturi. În rândul femeilor albe, această cifră este de 109.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși populația de culoare formează doar 12% din populația SUA, 38% din totalul avorturilor din SUA sunt făcute de femei de culoare, iar Planned Parenthood are o contribuție importantă în acest sens: o cercetare realizată de Radiance Foundation pe baza datelor de recensământ din 2010 arată că 79% dintre clinicile de avort Planned Parenthood se găsesc la distanță de mers pe jos de zonele populate de afro-americani.

Iar Planned Parenthood nu țintește minoritățile de ieri-de azi, ci de la bun început. În 2015, mai mulți pastori de culoare au cerut eliminarea de la Muzeul Smithsonian din Washington, DC a bustului lui Margaret Sanger, fondatoarea Planned Parenthood. Ei i-au scris directorului instituției: „Probabil că Galeria Națională de Portrete nu are cunoștință despre faptul că dna Sanger era în favoarea eugeniei populației de culoare, având o atitudine rasistă față de copiii de culoare și de alte rase și o atitudine elitistă față de cei pe care îi considera slabi de minte.”

Margaret Sanger scria în 1922 (în Woman, Morality, and Birth Control, New York, New York Publishing Company, p. 12): „Controlul nașterilor trebuie să ducă în ultimă instanță la o rasă mai curată”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button