libertate de conștiință

A început o nouă campanie „40 de zile pentru viață”. Primul copil salvat în Birmingham, Marea Britanie

În perioada 6 martie – 14 aprile se desfășoară o nouă campanie „40 de zile pentru viață”. Lansată în 1998 de Shawn Carney, lider al Coaliției pentru Viață din SUA, inițiativa organizează 2 campanii în fiecare an, primăvara și toamna, în care timp de 40 de zile activiștii pro-viață pichetează non-stop clinicile unde se efectuează avorturi și, prin post, rugăciune și veghe încearcă să schimbe decizia femeilor care intenționează să avorteze.

Cele mai multe locații sunt în SUA, fiind vizate, în special, clinicile Planned Parenthood, liderul industriei de avorturi. În ultimii ani inițiativa a devenit globală, campaniile desfășurându-se în țări de pe cele 6 continente. De la înfințare, „40 de zile pentru viață” a salvat viețile la peste 11.000 de copii din toată lumea. În actuala campanie, activiști pro-viață pichetează locații unde se efectuează avorturi, din peste 30 de țări, între care se numără și 3 din România, în Cluj, Timișoara și Năsăud.

În a doua zi de campanie a fost consemnată și prima victorie pro-viață. Un cuplu din Birmingham, Marea Britanie, a primit un fluturaș de la un voluntar pro-viață la intrarea în clinica de avorturi. Cuplul a intrat în clinică, însă după 15 minute cei doi au ieșit afară și au spus că s-au răzgândit după ce au citit fluturașul pro-viață și au decis să păstreze copilul.

Sursă: 40daysforlife

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button