bioeticălibertate de conștiințăMarxism culturalvaccinuri

USR vrea interzicerea libertății de exprimare (deocamdată doar pentru cei care se opun obligativității vaccinării)

de Gheorghe Ticu, Stiripentruviata.ro

Parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu, Adrian Wiener, Cristian Ghinea și Dan Barna au propus modificarea Legii audiovizualului pentru a nu mai permite exprimarea anumitor opinii în mass media dacă nu ai studii de specialitate în domeniu. Și nu e vorba de orice domeniu.

Ei nici măcar nu propun o lege generală care să combată fake news (deși aceasta vor să sugereze), ci o lege cu dedicație, care se referă în mod expres la exprimarea opiniilor referitoare la vaccinare.

Parlamentarii USR sunt nemulțumiți că „radiodifuzorii români (…) prezintă opiniile minorităților necalificate [subl. noastră] ca și cum ar avea aceeași pondere cu consensul științific bazat pe dovezi și studii validate de comunitatea științifică internațională”.

Așadar, când se va mai supune dezbaterii vreun proiect de lege care prevede obligativitatea universală a vaccinării, nu vor mai avea voie să se pronunțe decât specialiștii OMS, nu și părinții copiilor afectați de sechelele vaccinării.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Noi înțelesesem de la USR că sunt foarte interesați de drepturile minorităților. Dar poate că nu toate minoritățile sunt egale, ci doar cele agreate de USR.

Așteptăm cu interes următoarea propunere legislativă USR. Probabil va fi una care va prevedea ca legile din diverse domenii să nu mai fie supuse dezbaterii publice, ci exclusiv dezbaterii între experți. E adevărat că astfel deciziile se vor lua de către o minoritate, dar – hei! – va fi întotdeauna una calificată.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. De cand isi permit niste cocalari, sa decid a pentru copiii mei? De cand ii intereseaza pe aia de la OMS de mine si de familia mea???
    USR…. Dar voi de cand dracu veniti cu idei de astea tampite??? EU V-am votat.. Voi ce dracu faceti???
    A inceput Barba cu ideea vaccinarii, si nu I-au ajuns injuriile primit?? Incepuse si cu nunta intre fay, si la fel s-a lasat lehamite.. Ce dracu vreti???????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button