familie

UPDATED. 300 de semnături la scrisoarea celor 13 personalități care l-au rugat pe președintele Iohannis să nu se mai opună Referendumului pentru Familie

UPDATE: 300 români, între care foarte mulți profesori, dar și ingineri, economiști, IT-iști sau preoți (lista primilor 113 aici) s-au solidarizat cu demersul celor 13 personalități care-i cer președintelui Iohannis să nu se mai opună Referendumului pentru Familie. Printre aceștia se numără comisarul Florin Șinca, profesorul Cristi Pantelimon, teologul și scriitorul Andrei Dîrlău, artista Carmen Bazilescu, mai mulți ofițeri MAPN în rezervă și oameni de toate meseriile din țară și din diaspora. Semnăturile vor fi strânse într-un document care va fi înmânat, de 9 mai, Ziua Independenței României, președintelui țării, premierului și șefilor celor două Camere ale Parlamentului.

Puteți semna și dvs această scrisoare, trimițând un email cu numele și profesia dvs, la adresa vremreferendum@activenews.ro

SCRISOAREA:

Stimate domnule Presedinte Klaus Werner Iohannis,

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Recent ați apărut pe ecrane anunțand că nu sunteți de acord cu organizarea Referendumului pentru familie, în luna mai și mai târziu – „nici o graba”.

Această veste proastă pe care ne-ați dat-o ne determină să vă spunem părerea noastră și să le dăm ocazia și altor români care gândesc la fel să se exprime.

Poporul român v-a ales, crezând că înaintea lumii de azi, prețuiți valorile lui, pe care s-a clădit și a dăinuit istoric, și nu simptomele unei noi „civilizații” europene în derivă, ce-și neagă în mod dureros propriile fundamente! Care sunt acestea? Ascultați afirmațiile unei înalte conștiințe europene, Paul Valery, și vă veți aduce aminte de cele trei cărămizi fundamentale pe care s-a clădit cu adevărat civilizația europeană, din care întotdeauna, în mod firesc, am făcut parte: temelia civilizației greco-latine, educația dreptului roman și credința creștină. Dacă le scoateți pe acestea întregul edificiu al lumii civilizate riscă să se prăbușească afectând și reflexele încă sănătoase ale acestei țări.

Toate strigătele, agitația și potrivnicia din zilele noastre sunt îndreptate împotriva elementului creștin-cel de-al treilea stâlp al Europei.

Vă rugăm ca prin poziția Dumneavoastră să nu slujiți această atitudine.

Când ați devenit Președintele României ne-ați dat de înțeles că veți fi „președintele tuturor românilor”, înțelegând desigur prin aceasta ortodocși, luterani, neoprotestanți, atei, etc.

Trei milioane dintre ei – bărbați, femei, tineri, bătrâni, români, evrei, maghiari, germani, sârbi, bulgari, ucraineni, armeni, etc s-au bazat pe Constituția României, pe care credeți că vă bazați și Dumneavoastră – și au cerut schimbarea articolului 48 din Constituție pentru ca definiția căsătoriei să fie clară în acest spațiu european unde v-ați născut și Dumneavoastră și unde v-ați căsătorit cu o femeie.

„Libertatea unui om are drept limită libertatea celuilalt!” Iar în cazul nostru „celălalt” este un întreg popor, adică poporul român! În clipa în care un neam

întreg este afectat, deturnat de la rosturile lui fundamentale de către așa-zisele libertăți individuale ale unor cetățeni care nu țin cont în mod deliberat de credința, tradiția și în fond, de felul de a fi al poporului din care se trag, aceste „libertăți” se denunță singure a fi niște jalnice „libertinaje” ce se vor constitui în timp ca vectori de transmisie a unor dezechilibre sociale și morale.

Domnule Președinte,

Aveți datoria – și ne-am bucura să reușiți aceasta – să păstrați sănătos și eficient reflexul imunitar al poporului român și să vă constituiți degrabă în principalul paznic al ființei acestui neam, apărându-i credința și rosturile lui sfinte!

Majoritatea covârșitoare din cei 3 milioane de locuitori au făcut acest demers pentru că le e frică de Dumnezeu și vor să respecte cu sfințenie învățătura lor de credință. Ei nu sunt fanatici și nici nu doresc răul nimănui și nici nu încalcă libertatea de gândire sau de mișcare a semenilor lor.

Nu solidarizați cu cei care în mod premeditat creează false tensiuni inter-etnice, construiesc cu vicleană abilitate, cu cinism și perversitate, fantoma discriminărilor de tot felul, într-un popor infinit tolerant cu toți și cu toate, până la aproape negarea de sine! Nu uitați pământul acesta în care v-ați născut, căci el vă cere acum, în momentele acestea de criză majoră sufletească pentru această țară, să nu vă aplecați urechea la vocea ispititoare a sirenelor străine. Ce dovadă mai mare de înțelepciune și de spirit creștin decât faptul că un popor de 89% creștini ortodocși v-a ales pe Dumneavoastră, care sunteți etnic german și luteran, să-i fiți Președinte? Să fi fost oare un comisar european care ne-a învățat pe noi, neam profund îngăduitor, toleranța în regim de urgență sau dorința acestui popor de a se reface din hăul istoric în care a intrat, prin calitatea unui om? Iar calitatea, domnule Președinte, nu aparține nici majorității, nici minorității, își aparține sieși! Și de aici, dorința și strigătul disperat al acestui popor de a nu-și pierde calitatea de român și mai ales aceea de a fi și a rămâne creștin!

Dumneavoastră îndată ce ați ajuns la putere i-ați numit pe cei 3 milioane de români fanatici și ați considerat că sunt demni să li se respingă dorința și inițiativa.

Creștinilor nu le-ați făcut nici o favoare.Au procedat legal adunând 3 milioane de iscălituri.
Dacă Dumneavoastră vreți să oferiți aceleași drepturi minorităților sexuale din România, Dreptatea, Constituția și valorile democratice cu care vă afișați, vă obligă să-i trimiteți și pe ei la adunat semnături, nu să profite de Referendumul creștinilor pentru a li se oferi cadoul numit parteneriat civil.

Domnule Președinte,

Noi nu știm dacă acționați la îndemnul conștiinței Dumneavoastră sau la îndemnul, rugămintea sau presiunea vreunui politician din alte ținuturi.

Oricum ar fi, e grav pentru democrația românească, pe care în felul acesta o reduceți la valoarea unui coș de gunoi european iar pe poporul care v-a ales, la valoarea unei populații, care „oricum nu contează”.

Oare chiar 2000 de ani de viață întemeiată pe valori creștine, nu contează pentru Dumneavoastră?
Când ați candidat la Președinție nu ați spus că aveți ceva împotriva valorilor creștine și a creștinilor și nu v-ați dat seama nici Dumneavoastră , nici cei care vă sfătuiesc, că mai mult de jumătate din votanții Dumneavoastră sunt „fanatici”, căci, poate dacă vă dădeați seama- nu ați fi candidat.

Pe cei care vă cer – prin noi – să nu vă opuneți Referendumului, îi rugăm respectuos să trimită un mail la vremreferendum@activenews.ro de aderare la conținutul și mesajul acestei scrisori.
Vă dorim sănătate trupească și sufletească și să încheiați cu bine primul Dumneavoastră mandat de președinte slujind poporul român și fiind cu adevărat „președintele tuturor românilor”.

Nu vă opuneți Referendumului.

Semnează:

Pavel Chirilă, medic, profesor universitar
Mircea Tudor, inginer, inventator
Corneliu Zeană, medic, profesor universitar
Ani Crețu, actriță
Ionuț Riteș, Presedintele Centrului de Strategii Aplicate, autor și recordmen
Anca Nițulescu, medic
Rafael Udriște, journalist
Virgiliu Gheorghe, bioetician
Ștefan Ruxanda, actor
Cristian George Popescu, conferențiar universitar
Marcel Bouroș, Președinte Fundatia Sfinții Martiri Brancoveni
Răzvan Codrescu, scriitor
Sebastian Moldovan, profesor universitar


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button