adolescenţitrafic de persoane

Drama tinerelor maltratate și forțate de proxeneți să se prostitueze

Pe adevarul.ro a apărut un nou material despre cum ajung tinerele româncele să fie traficate pentru prostituție prin Metoda Loverboy: proxeneții le fac să se îndrăgostească de ei, iar apoi la vând.

Cea mai recentă anchetă a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a scos la iveală drama mai multor tinere românce care au fost maltratate sau drogate de proxeneți și forțate să se prostitueze în Marea Britanie, Germania, Olanda sau Irlanda. O parte din victime provin din centre de plasament sau din familii destrămate și sărace.

Tinerele erau ademenite de stilul de viață luxos al membrilor grupării infracționale și erau racolate prin metoda „lover boy” încă din perioada minoratului. Seduse cu vorbe dulci, acceptau să se prostitueze pentru câștiguri consistente de bani pe care le-ar fi investit apoi în case și mașini împreună cu partenerii lor de viață, membri ai aceleași grupări. După ce erau exploatate în țară, la împlinirea vârstei majoratului erau trimise în bordelurile din Occident.

O altă categorie de victime este cea a fetelor cărora li se promiteau câștiguri ușoare. Cazul uneia dintre victime, să o numim Diana, este unul cu final îmbucurător, întrucât a reușit să scape din ghearele proxenetului, însă trauma trăită o va urmări toată viața. Șantajată de interlop, bătută și amenințată, Diana ajunsese în imposibilitatea de a trimite bani fiului ei minor, aflat în România. Pe de altă parte, potrivit informațiilor DIICOT, proxenetul poreclit „Coipan” a virat în țară, în doar trei luni, 45.000 de euro, bani pe care i-a investit într-o vilă cu 16 camere aflată în construcție în comuna Pătroaia (Dâmbovița). Abuzurile lui „Coipan” au atins maximum de cruzime atunci când i-a aplicat Dianei o bătaie atât de violentă încât i-a provocat un avort. Diana a reușit să se întoarcă în țară la fiul și familia ei după ce proxenetul a fost dat pe mâna polițiștilor germani, ca urmare a sesizării unei prostituate pe care acesta a bătut-o până i-a rupt maxilarul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Zece persoane au fost arestate preventiv de magistrați în acest caz, inclusiv liderii clanului, soții Florin Adrian Badea, zis „Mehari” și Damaris Rodica Badea, cunoscută ca „Dama”. Mai mult, peste 20 de persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, acuzațiile fiind de trafic de persoane, trafic de minori și trafic de droguri. În fața procurorilor DIICOT, interlopii au declarat că sunt nevinovați și au negat acuzațiile.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button