Drama tinerelor maltratate şi forţate de proxeneţi să se prostitueze

Foto: Scenă din filmul LOVERBOY / Strada Film International

Pe adevarul.ro a apărut un nou material despre cum ajung tinerele româncele să fie traficate pentru prostituție prin metoda „lover boy”: proxeneții le fac să se îndrăgostească de ei, iar apoi la vând.

Cea mai recentă anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a scos la iveală drama mai multor tinere românce care au fost maltratate sau drogate de proxeneţi şi forţate să se prostitueze în Marea Britanie, Germania, Olanda sau Irlanda. O parte din victime provin din centre de plasament sau din familii destrămate şi sărace.

Tinerele erau ademenite de stilul de viaţă luxos al membrilor grupării infracţionale şi erau racolate prin metoda „lover boy” încă din perioada minoratului. Seduse cu vorbe dulci, acceptau să se prostitueze pentru câştiguri consistente de bani pe care le-ar fi investit apoi în case şi maşini împreună cu partenerii lor de viaţă, membri ai aceleaşi grupări. După ce erau exploatate în ţară, la împlinirea vârstei majoratului erau trimise în bordelurile din Occident.

O altă categorie de victime este cea a fetelor cărora li se promiteau câştiguri uşoare. Cazul uneia dintre victime, să o numim Diana, este unul cu final îmbucurător, întrucât a reuşit să scape din ghearele proxenetului, însă trauma trăită o va urmări toată viaţa. Şantajată de interlop, bătută şi ameninţată, Diana ajunsese în imposibilitatea de a trimite bani fiului ei minor, aflat în România. Pe de altă parte, potrivit informaţiilor DIICOT, proxenetul poreclit „Coipan” a virat în ţară, în doar trei luni, 45.000 de euro, bani pe care i-a investit într-o vilă cu 16 camere aflată în construcţie în comuna Pătroaia (Dâmboviţa). Abuzurile lui „Coipan” au atins maximum de cruzime atunci când i-a aplicat Dianei o bătaie atât de violentă încât i-a provocat un avort. Diana a reuşit să se întoarcă în ţară la fiul şi familia ei după ce proxenetul a fost dat pe mâna poliţiştilor germani, ca urmare a sesizării unei prostituate pe care acesta a bătut-o până i-a rupt maxilarul.

Zece persoane au fost arestate preventiv de magistraţi în acest caz, inclusiv liderii clanului, soţii Florin Adrian Badea, zis „Mehari” şi Damaris Rodica Badea, cunoscută ca „Dama”. Mai mult, peste 20 de persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, acuzaţiile fiind de trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri. În faţa procurorilor DIICOT, interlopii au declarat că sunt nevinovaţi şi au negat acuzaţiile.

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.