criza de sarcinăsarcină

Dallas, SUA: Alexandra Nadane primește premiul Heart of Future pentru eforturile de recunoaștere la nivel european și de instituționalizare în România a sprijinului în criza de sarcină

Astăzi, la Dallas, în SUA, se încheie „Deep in the HEART” („În adâncul inimii”), cea de a 48-a ediție a Conferinței Anuale Heartbeat International, eveniment organizat de cea mai mare rețea de centre de sprijin în criza de sarcină din lume. Din România a participat Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, primul astfel de centru din România acreditat pe lângă Ministerul Muncii și afiliat la rețeaua Heartbeat International.

În prima zi a evenimentului, după Parada Națiunilor, în care reprezentanții centrelor din întreaga lume au urcat pe scenă cu steagul țării din care provin, a avut loc și decernarea unor premii instituite de Heartbeat International.

Premiul „Heart of Future”, acordat pentru deschizătorii de drum în sprijinul femeilor și acțiunea pro-viață, a fost acordat Alexandrei Nadane pentru implicarea în sprijinirea femeilor în criză de sarcină, pentru eforturile de profesionalizare a acestui demers în România (centrul pe care îl conduce a organizat în 2017 o formare cu specialiști Heartbeat International la București), dar și pentru inițiativa de a organiza la Parlamentul European evenimentul cu participare internațională Babies Go to the European Parliament, care a adus pentru prima oară în această instituție problematica crizei de sarcină.

(articolul continuă mai jos)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alexandra Nadane a scris pe Facebook:

Premiul pentru Babies Go to the European Parliament este și al lui Cătălin Ivan, și al Ioanei Picoș-Făgădaru, și al celor care au fost prezenți când e vorba de sprijinirea femeilor în criză de sarcină.

Este despre toți cei care se implică în fiecare zi în activități pro-viață și au reușit să pună România pe harta lumii pro-viață.

Vă amintiți de îndemnul de a fi o lume pentru viață? Ei bine, am început să fim.

(articolul continuă mai jos)

Click aici pentru un articol de pe site-ul de știri pro-viață Pregnancy Help News al Heartbeat Interantional dedicat evenimentului Babies Go to the European Parliament, inițiat de Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa”. Click aici pentru un articol despre același eveniment publicat de LifeSiteNews.com.

Din cele aproape 3.000 de clinici pro-viață și centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA, 1.300 sunt deținute de rețeaua Heartbeat International. Prin afiliere, din rețea mai fac parte tot pe atâtea centre din 62 de țări situate de pe toate continentele. Numărul total de centre din rețeaua globală Heartbeat International este de aproximativ 2.600. Heartbeat International a fost fondat în anii 1970 de soții Michael și Peggy Heartshorn în statul Ohio, SUA. Cei doi au preluat și au dus la un nou nivel fosta rețea Alternatives to Abortion International (AAI), creată de medicul obstetrician John Hillabrand și o refugiată din Germania nazistă, Lore Maier. Într-un an, numai în SUA, centrele Heartbeat salvează de la avort aproximativ 160.000 de copii nenăscuți (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvați de la avort prin activitatea acestui tip de centre.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button