criza de sarcină

După ce a crescut singură trei copii, a vrut să-și refacă viața, dar a rămas însărcinată fără să vrea. Reacția partenerului, neprețuită / Mărturii despre criza de sarcină #70

Stacy se afla într-un moment în care se gândea să se bucure de viață. Cei trei băieți ai ei erau deja adolescenți, iar ea era împreună cu Mark de numai câteva luni.

Când a aflat că era însărcinată, a simțit că nu va mai putea să o ia de la capăt cu nopțile nedormite și schimbatul scutecelor. Dar Mark a surprins-o, promițându-i că-i va fi alături pe termen lung. Chiar a convins-o să nu se grăbească să ia vreo decizie pe care ar putea să o regrete ulterior în ceea ce privește copilul lor.

Ea își amintește: „Îmi tot spunea: «Dacă ai un minim respect pentru mine, te rog ca măcar să accepți să stai de vorbă cu cineva în legătură cu opțiunile pe care le ai»”. Stacy a fost de acord, iar el i-a făcut imediat programare la o clinică din rețeaua Human Coalition, organizație pro-viață americană care a salvat peste 9.000 de copii de la avort din 2010 încoace – mai precis, aproximativ 1.000 de copii pe an.

Mark povestește: „Știam că avea dreptul să facă ce dorește, dar aș fi vrut să facă ceea ce era bine pentru toți”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La clinica Human Coalition din Grapevine, în statul american Texas, li s-a confirmat sarcina. Stacy a aflat că avea doar cinci săptămâni de sarcină, iar personalul a asigurat-o de sprijinul lor indiferent ce decizie avea să ia în legătură cu copilul. Stacy își amintește cum s-a simțit după ce a stat de vorbă cu o lucrătoare de la centru, Sheila: „Mi-a eliminat senzația de urgență și nu am mai simțit nicio grabă”.

Mark a continuat să o sprijine pe Stacy să evalueze opțiunile parentale pentru copil. Prin implicarea lui, îi transmitea clar că-și dorea să fie un tată bun. Îi repeta efectiv: „Suntem împreună în aventura aceasta”.

La ecografia gratuită oferită de centru, lui Stacy „i-a picat fisa”, după cum avea să povestească chiar ea. Când a văzut bătaia inimii, Mark și-a plecat capul și a tras adânc aer în piept de trei ori. „Era greu… mereu mă gândeam. Dar voiam ca Stacy să știe că îi sunt alături în orice caz”, își amintește Mark de acea perioadă de indecizie.

Sprijinul lui Mark și al centrului Human Coalition a convins-o pe Stacy că poate fi mamă din nou. Chiar în acea zi, personalul le-a vorbit și despre opțiunile de sprijin pe care ei le oferă familiilor și părinților. Parcă s-ar fi ridicat o greutate de pe umerii lui Stacy. Ținându-se de mână, ea și Mark au început să vorbească despre viitorul lor ca părinți.

Azi, cei doi sunt mândri de bebelușul lor, Joel, care i-a fermecat și pe cei trei frați mai mari. Despre vizita la centrul de sprijin în criza de sarcină al organizației Human Coalition, Stacy spune: „Personalul ne-a ghidat să luăm o decizie care ne-a schimbat viața! Mark și cu mine suntem extrem de bucuroși!” Între timp, Mark se mândrește cu noul rol de tată al lui Bebe Joel, iar cuplul este cât se poate de fericit.

Sursa: Human Coalition


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button