criza de sarcinăfamiliereligiesarcină

Biserica Ortodoxă Rusă a deschis al 67-lea așezământ pentru femei în criză de sarcină

Biserica Tuturor Sfinților din Kaliningrad a inaugurat recent un centru cu adăpost pentru femei gravide și mame în situații de criză.

Așezământul are capacitatea de opt locuri și adăpostește deja o familie cu patru copii. Alți 170 de beneficiari, în principal femei în criză de sarcină sau în alte situații de criză, vizitează regulat centrul și apelează la serviciile de consiliere psihologică și juridică și la cele de asistență socială. Ele mai primesc și ajutoare materiale: mâncare pentru copii, haine pentru ele și pentru copii, produse de igienă.

Femeile și familiile nevoiașe pot sta aici cu copiii pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni, timp în care juristul și asistentul social le ajută să-și găsească o casă, să-și refacă actele și să-și găsească de lucru. Dacă doresc, femeile pot vorbi și cu preoții bisericii.

Centrul a fost finanțat prin concurs de proiecte de către Departamentul Sinodal pentru Filantropie din regiunea Kaliningrad cu scopul de a determina cât mai multe femei să aleagă viața pentru copiii lor. Două astfel de concursuri de proiecte au avut loc în 2016 și 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Centrul de ajutor umanitar Mama și copilul funcționează deja de un an. Avem, de exemplu, sub supraveghere permanentă o femeie care adesea vine și primește ajutoare pentru ea și copii. La un moment dat, nu a mai avut unde locui cu cei patru copii,” spune Protoiereul Gheorghi Matveev, Directorul Departmentului Social al Eparhiei Cerniahov. „Nu existau astfel de centre în estul provinciei Kaliningrad. Acesta s-a dovedit un proiect foarte important, după cum se vede. Această femeie locuiește la noi, în timp ce specialiștii noștri o ajută să-și rezolve problemele cu casa”, a adăugat el.

Numai în luna iunie, Biserica Ortodoxă Rusă a inaugurat o nouă clinică pentru copii și trei noi așezăminte pentru mamele în situații de dificultate.

În ultimii opt ani, numărul așezămintelor pentru femeile în criză de sarcină deschise de Biserica Rusă a ajuns la 66, iar în ultimii trei ani s-au creat 100 din cele 190 de centre de ajutor umanitar din întreaga țară.

Sursa: Orthochristian.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button