adolescenţi

VIDEO. O fetiță abandonată la naștere și adoptată de niște măicuțe impresionează bătând toaca la showul Next Star

În seara de sâmbătă, 21 iulie 2018, prin intermediul unei adolescente, sunetul sacru de chemare la rugăciune în Biserica Ortodoxă a pătruns în casele milioanelor de români care se uitau la un show televizat. La Next Star, emisiunea-concurs pentru tinere talente, o adolescentă a bătut toaca într-un mod impresionant, în duet cu maestrul Nicolae Voiculeț la nai, emoționând juriul și audiența.

Protagonista momentului, Alexandra Șerban, a fost „adoptată” de maica Serafima de la Mănăstirea Mărcuș din județul Covasna, după ce fusese abandonată în maternitate. Mănăstirea Mărcuș are un cămin pentru fetițe abandonate. Acum, copila spune că, dacă ar putea da timpul înapoi, nu și-ar alege altă soartă, pentru că o iubește mult pe măicuță, pe care o numește cu apelativul „Mami”, și despre care spune că este viața ei. Alexandra are 14 ani și o problemă misterioasă de sănătate care, de ceva timp, a împiedicat-o să mai crească – dar nu și să-și exercite acest dar remarcabil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timpul momentului artistic, pe obrajii cântăreței Lidia Buble, care face parte din juriu, au început să se rostogolească lacrimile. Artista, care este de religie penticostală, a declarat ulterior că a fost profund impresionată și că a fost prima dată în viața ei când a auzit toaca, vechi instrument de chemare la rugăciune în Biserica Ortodoxă. Dorian Popa, alt jurat, a remarcat cât de dreaptă a stat Alexandra în fața toacei – ca la rugăciune, se poate spune.

Momentul i-a prilejuit și lui Dan Negru, gazda emisiunii, o destăinuire: „Am să-ți spun un secret, nu l-am spus niciodată la tv: Când eram mic, bunica mă ducea la biserică, iar preotul din Timișoara m-a învățat să bat toaca”, i-a spus el fetiței.

VIDEO

Sursa: Antena 1

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button