adolescenţi

Mama Luizei Melencu refuză să mai dea probe ADN: „Pot să-mi planteze probe noi. Fetele nu sunt moarte, sunt traficate”

Procurorii DIICOT au obținut mandat de ridicare cu forța pentru mama Luizei Melencu, vrând să-i recolteze din nou probe biologice pentru identificarea altui posibil cadavru al fiicei ei.

INML face noi analize ale rămășițelor din pădurea Caracal, despre care Gheorghe Dincă a declarat că sunt ale Luzei Melencu.

Mama Luizei a refuzat însă să ofere noi probe biologice, acuzând procurorii că nu vor să rezolve cazul, ci să-l mușamalizeze. Ea a declarat la România TV:

„Aseară au venit mai să mă ia pe sus. Nu dau absolut nimic. Probă mi s-a luat. Am spus că Luiza nu este moartă. Ce pot să îmi facă, să îmi implanteze probe noi. Eu nu ma prezint, indiferent de amenda pe care o plătesc. Ce pot să facă, să mă aresteze? Mi- au spus că nu mergeți astăzi, dar mâine o să veniți. Sună a amenințare? Să lăsăm prostiile astea, fetele nu sunt moarte, sunt traficate.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, face acuzații extrem de grave la adresa anchetatorilor din cazul Caracal. El este convins că DIICOT vrea noi probe de ADN pentru acoperirea unor greșeli. El a spus:

„În primul rând ar trebui să explice ce au făcut cu ADN –ul prelevat în multiple probe. Nu există altă exlicație decât dacă l-au pierdut, s-a falsificat sau vor să îl paseze undeva. După ridicarea acestor probe ADN am fost inștiințați că s-a comparat cu ADN–ul fiicei.

(…) Să nu uităm că Parchetul General cercetează INML privind analizarea probelor, este posibil să aibă scăpări și acum să vrea să își repare greșeli ca să nu fie cercetați pentru neglijență în serviciu. Nu ai de ce să preiei din nou, dacă nu vrei să te acoperi.”

DIICOT renunta la serviciile INML dupa ce specialistii din cadrul institutului nu au reusit, pe parcursul a doua runde de expertizare a probelor din liziera de la Caracal, sa stabileasca un ADN din ramasitele indicate de Gheorghe Dinca ca fiind ale Luizei Melencu. Conform Romania TV, DIICOT vrea sa trimita probele la alte institutii din Romania, dar si in strainatate pentru stabilirea unui ADN.

Sursa: Stiripesurse.ro, BZI.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button