Marşul pentru Viaţă

VIDEO: Hai la Marș! Începe Luna pentru Viață, care se va încheia cu Marșul pentru Viață 2017

25988789991_ca93dfcc08_z
Foto: Dinu Savopol

 

La 1 martie 2017 începe în toată țara Luna pentru Viață 2017, care va culmina cu Marșul pentru Viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depinde de tine”

Marșul pentru Viață este o mișcare globală apolitică și aconfesională de promovare a dreptului la viață începând de la concepție și a nevoii de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. A apărut ca reacție la retragerea protecției legale pentru copiii nenăscuți existente în SUA până în 1973.

În prezent, mai multe țări organizează anual evenimentul. Recordul s-a înregistrat în 2016 la Lima, în Peru, când 750.000 de oameni au ieșit în stradă să-și exprime sprijinul pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În România nu este un organizator unic al Marșului pentru Viață, ci o serie de organizatori care adoptă pentru manifestare aceeași temă anuală și aceeași identitate vizuală. Toate cultele din România sprijină acțiunea, edițiile anterioare au avut binecuvântarea PF Patriarh Daniel, iar anul acesta evenimentul se bucură în premieră și de binecuvântarea întregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În 2014, 40 de orașe din România au organizat Marșul pentru Viață. În 2015, 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova). Iar în 2016 evenimentul a avut loc în 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).

Până la această dată, organizatori din 232 orașe de pe ambele maluri ale Prutului au confirmat participarea la ediția din acest an a Marșului pentru Viață.

Descarcă de aici MATERIALE PROMO cu Marșul pentru Viață: LOGO, AFIȘ EDITABIL, foto de profil / cover FB, PANCARTE pe care le poți printa

Organizatorii din Iași au realizat un clip video de promovare a evenimentului:

Înaintea Marșului pentru Viață, întreaga lună martie a fost desemnată Luna pentru Viață 2017, în care vor avea loc, în țară și în Capitală, evenimente pro-viață: lansări de cărți, conferințe, ateliere cu copii și părinți.

Citește și Trecut și prezent, în lume și în România: Marșul pentru viață, o mișcare a compasiunii

Programul Lunii pentru Viață 2017 la București este următorul:

 • 6 martie, Lansarea cărții „Bebe. O poveste din burtică”, în prezența autoarei, Veronica Iani.

 • 8 martie, „Flori pentru mămici” – voluntarii SPV oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la o Maternitate.

 • 8 martie, „Mamă, îți mulțumesc!” – campanie pe Facebook, prin care utilizatorii sunt invitați să-și afișeze la fotografia de profil o pancartă cu mesajul „Mamă, îți mulțumesc!”

 • 10-11 martie, Training „Învață să protejezi viața” – training de informare și dezbateri pe problematica pro-viață.

 • 12 marie, Desenăm pe asfalt pentru viață – atelier de desene pe asfalt pentru copii.

 • 12 martie, Proiecție de film „Alegerea lui Alison”.

 • 14 martie, Concert „Darul vieții” – mini-concert de vioară susținut de un violonist de la Filarmonica „George Enescu” a Ateneului Român pentru copiii și mamele de la un centru cu specific găzduirea femeilor și copiilor victime ale violenței domestice.

 • 16 martie, Atelier „Pancarta mea pentru viață” (1) – atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață.

 • 18 martie, Crosul pentru viață 2017 – Cros caritabil, cu două categorii, copii și adulți, pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină ajutate de către SPV.

 • 19 martie, Atelier de fotografie „BebeFoto”– training pentru fotografierea bebelușilor și copiilor.

 • 20 martie, „Citim împreună” – citirea unei povești pentru copiii cu afecțiuni oncologie aflați în grija Asociației P.A.V.E.L.

 • 21 martie, Atelier de poveste și desene pentru părinți și copii „Ioana. O poveste despre Sindromul Down”, în prezența autoarei, Veronica Iani.

 • 22 martie, Atelier „Pancarta mea pentru viață” (2) – atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață.

 • 23 martie, Conferință „Sprijinim viața? O întrebare pentru familie, doctori și societate”, invitat doctor Ionel Cioată.

 • 25 martie, Marșul pentru viață 2017: Adunarea la 12.30 în Parcul Unirii din București. Plecarea spre Parcul Tineretului va fi la 13.00. De la 14.00, în Parcul Tineretului, concert Live for Life

 • 28 martie – 1 aprilie, „Drumeții pentru viață” – excursie la Valea Plopului și activități cu copiii de acolo.

www.marsulpentruviata.ro
#marsulpentruviata2017
Facebook.com/OLumePentruViata

Citește și Comunicatul Marșului pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Citește și VIDEO: Sinodul BOR, declarație publică în sprijinul Marșului pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Citește și VIDEO: Hai la Marș! Începe Luna pentru Viață, care se va încheia cu Marșul pentru Viață 2017

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

 1. Binecuvintari pentru dumneavoastra stimati Romani, hai sa sustinem ,,MARSUL PENTRU VIATA, MAMA SI COPILUL., , doresc sa va sugerez urmatoarele: propuneti stimati romani MARSUL ROMANILOR PRIGONITI, – a celor care sufera in strainatate :abuzuri, adoptii fortate.., discriminari .. , asa sunt respectate drepturile romanilor.., MULTUMESC CELOR CARE SUSTINETI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button