Marşul pentru Viaţă

ÎN IMAGINI: Marșul pentru viață 2021 de la San Francisco

de Redacția Stiripentruviata.ro

În data de 23 ianuarie a avut loc la San Francisco Marșul pentru viață 2021, organizat fizic, dar fără scenă și discursuri.

Alături de catolici, ortodocși și alte confesiuni creștine, au participat și lideri ai celor mai importante mișcări civice pro-viață din SUA, printre care Students for Life și Live Action.

Live Action a fost reprezentată chiar de președinta organizației, Lila Rose.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
„Drepturile omului încep din pântece” (pancarta Lilei Rose, stânga); „Pacea începe în pântece”, un citat care trimite la discursul Maicii Tereza de la decernarea Premiului Nobel pentru Pace (pancartă dreapta)

„Totul este diferit anul acesta”, a declarat pentru America Magazine organizatoarea și co-fondatoarea marșului de la San Francisco, Eva Muntean.

Majoritatea evenimentelor conexe marșului s-au desfășurat online: veghe cu rugăciune, slujbe religioase, evenimente de tineret, a mai precizat organizatoarea.

Mesajul marșului a fost următorul:

„Nu a fost niciodată un moment mai important pentru a ne ridica în apărare celor lipsiți de apărare, pentru a vorbi în numele celor care nu pot vorbi și pentru a fi alături de femeile și familiile rănite de avort.”

„Avortul rănește femeile” a fost sloganul marșului.

„Caracteristica Marșului pentru viață de la San Francisco a fost faptul că acesta a reprezentat de la bun început un far călăuzitor al speranței și dragostei. Nădejdea este mai mare decât cunoașterea. Nădejdea este calea pe care ajungem în Împărăția lui Dumnezeu și creăm noi realități. Fiecare copil care este lăsat să se nască este un act de speranță!”

Marșul pentru viață de la San Francisco (Walk for Life West Coast) este la a 17-a ediție. Alături de catolici, la marș participă anual și ortodocșii americani.

FOTO

„Suntem generația pentru viață” scrie pe banner.
„Viitorul este anti-avort”; „Alege viața”; „Sunt generația pro-viață”
„Să-i pomenim pe cei nenăscuți” scrie pe pancarta din dreapta, cu referire la un verset din Prorocul Ieremia (1, 5): „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, şi înainte de a ieşi din pântece, te-am sfinţit şi te-am rânduit prooroc pentru popoare”
„Fiecare viață de culoare contează” (aluzie la sloganul că Viața Negrilor Contează (Black Lives Matter), intens vehiculat în prezent în SUA mai ales în cercurile favorabile avortului)
MAGA, acronimul de la Make America Great Again, sloganul lui Donald Trump, rescris pentru a transmite: „Faceți să dispară avortul” („Make Abortion Go Away”)
„Iubește-i pe amândoi”
Foarte mulți hispanici și persoane din alte minorități etnice și rasiale au participat la marș.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button